HΠΑ Κορωνοϊός: Η μεγαλύτερη Ένωση Νοσοκόμων των ΗΠΑ σχίζει τις νέες οδηγίες των CDC για τις μάσκες


HΠΑ Κορωνοϊός: Η μεγαλύτερη ένωση νοσοκόμων της χώρας κατηγορεί τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την τελευταία προτεινόμενη χαλάρωση των περιορισμών μάσκας – ισχυριζόμενη ότι η κίνηση “απειλεί τη ζωή ασθενών, νοσοκόμων και άλλων εργαζομένων πρώτης γραμμής”. “Τώρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουμε τα προστατευτικά μέτρα και είμαστε εξοργισμένοι που τα CDC έκαναν ακριβώς αυτό, ενώ είμαστε ακόμη στη μέση της θανατηφόρας πανδημίας του αιώνα“, δήλωσε η εγγεγραμμένη νοσοκόμα Bonnie Castillo, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Νοσοκόμων, που λέει ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 170.000 μέλη.

Οι εντυπωσιακές παρατηρήσεις ήρθαν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των CDC ότι συνιστούν σε όποιον έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 να σταματήσει να φοράει μάσκες και να απομακρύνεται κοινωνικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

“Όποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος μπορεί να συμμετάσχει σε δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου – μεγάλες ή μικρές – χωρίς να φοράει μάσκα ή να τηρεί σωματική απομάκρυνση “, δήλωσε η επικεφαλής των CDC Dr. Rochelle Walensky σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

“Σίγουρα θα μπορούσατε να φορέσετε μάσκα αν θέλετε, αλλά λέμε ότι αυτές οι ρυθμίσεις με βάση την επιστήμη ότι είναι ασφαλείς”, είπε.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo και ο Δήμαρχος της Big Apple, Bill de Blasio, απέρριψαν αμέσως την ιδέα, αρνούμενοι να αποδεχθούν την ενημερωμένη καθοδήγηση, τουλάχιστον για τώρα – προσθέτοντας τη σύγχυση για τους ανθρώπους που ήδη αγωνίζονται να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να παραμείνουν ασφαλείς .

Ωστόσο, η Walensky διπλασίασε την Κυριακή με τη στάση του πρακτορείου της, λέγοντας στην ABC-TV “This Week”, “Έχουμε τώρα επιστήμη που έχει μόλις εξελιχθεί – ακόμη και τις τελευταίες δύο εβδομάδες – που αποδεικνύει ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή.” «Είναι αποτελεσματικά. Είναι αποτελεσματικά στον πληθυσμό όπως και στις κλινικές δοκιμές», είπε. Ερωτηθείσα χωριστά στο “Fox News Sunday” ποια θα ήταν η “αστυνομία εμβολιασμού” για να είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι συμμορφώνονται σωστά με την καθοδήγηση, η Walensky είπε ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν “το σύστημα τιμής”

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Νοσηλευτών έθεσε επίσης το ζήτημα με το γεγονός ότι τα CDC είπαν ότι δεν θα συνεχίσουν να παρακολουθούν άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί και ενδέχεται να πάρουν ξανά την COVID-19 – εκτός εάν οι ασθενείς καταλήξουν στο νοσοκομείο ή στο νεκροτομείο.

Ο Οργανισμός είπε ότι αυτό θα επικεντρώσει τους πόρους του καλύτερα. ”

Αυτό σημαίνει ότι τα CDC δεν παρακολουθούν πλέον τα απαραίτητα δεδομένα για να κατανοήσουν εάν τα εμβόλια αποτρέπουν ασυμπτωματικές / ήπιες λοιμώξεις, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η προστασία του εμβολίου και για να γίνει κατανοητό το πώς οι παραλλαγές επηρεάζουν την προστασία του εμβολίου”, ανέφερε η Ένωση στη δήλωσή της.

Τα CDC δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό από την The Post την Κυριακή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ