Ξέφυγε ο Ερντογάν: Επιστρατεύει μέχρι και… κατάρες κατά της Αυστρίας – Βολές κατά Τζο Μπάιντεν


Στο ίδιος μήκος κύματος αναφερόμενος στο Ισραήλ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα διενεργεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ένα βήμα πιο μακριά από την Δύση, θέτουν τον Ερντογάν οι εμπρηστικές δηλώσεις και επιδιώξεις του, με τον Τούρκο πρόεδρο αυτή τη φορά να βάλει τόσο εναντίον του Τζο Μπάιντεν όσο και κατά της Αυστρίας, επιστρατεύοντας μάλιστα μέχρι… κατάρες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε για πολλοστή φορά την στάση των ΗΠΑ απέναντι στην νέα κρίση της Μέσης Ανατολής με την στήριξη προς το Ισραήλ, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι έχει βάψει τα χέρια του με αίμα.

«Είστε δίπλα σε αυτούς που με ασύμμετρη επίθεση χτυπούν τη Γάζα. Γίνονται μάρτυρες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Βάφετε την ιστορία με τα αιματοβαμμένα σας χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ δεν έλειψε να «χτυπήσει» μέσα σε όλα και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ.

Στο ίδιος μήκος κύματος αναφερόμενος στο Ισραήλ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα διενεργεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει προκαθορισμένα σύνορα ως κράτος και λειτουργεί ως εργαλείο τρομοκρατίας.

Ο Ερντογάν έστρεψε επίσης τα βέλη του και κατά της Αυστρίας την οποία και καταράστηκε γιατί ύψωσε τη σημαία του Ισραήλ το οποίο και χαρακτήρισε κράτος – τρομοκράτη.

«Καταριέμαι το Αυστριακό κράτος το οποίο ύψωσε τη σημαία του Ισραήλ στο κτίριο της πρωθυπουργίας. Σε ένα κρατικό κτίριο το να υψώνεις τη σημαία αυτού του κράτους-τρομοκράτη , σημαίνει πως ζεις ζωή ίδια με την τρομοκρατία. Το Αυστριακό κράτος φαίνεται πως τον λογαριασμό της Γενοκτονίας που έκανε στους Εβραίους θα τον χρεώσει στους Μουσουλμάνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η εφημερίδα «Τούρκι», σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναφέρεται στις δηλώσεις Ερντογάν και στην πρόταση να διοικείται με τριπλό τρόπο η Ιερουσαλήμ και εκπρόσωποι των τριών θρησκειών που συνυπάρχουν στην περιοχή να κυβερνούν. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα πρέπει να ιδρυθούν δύο κράτη, Παλαστινιακό και ισραηλινό «όπως προτείνουν για την Κύπρο». Παρουσίασε επίσης σχετικούς χάρτες.

Στο πρωτοσέλιδό της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ καταθέτει σχέδιο προστασίας της Παλαιστίνης και προτείνει να στείλουν δυνάμεις στην περιοχή η Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν και το Κατάρ. Προτείνει επίσης να σταλούν δυνάμεις αν χρειαστεί στον Λίβανο και την Ιορδανία και να δημιουργηθεί μια βάση που να προστατεύει την Παλαιστίνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ