Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ρεκόρ δικαιούχων – Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές


Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Στα μέσα Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο θα είναι και φέτος ενισχυμένο.

Περισσότεροι από 300.000 δικαιούχοι θα κάνουν φέτος δωρεάν διακοπές με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός.

Ο ΟΑΕΔ μελετά την αύξηση της συμμετοχής του στο κόστος διαμονής με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 6 διανυκτερεύσεις και ανώτατο ποσό συμμετοχής 11,5 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση με πρωινό και ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τριπλασιάστηκε το κονδύλι και έφτασε τα 30 εκ ευρώ και έτσι οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι του voucher Κοινωνικού Τουρισμού, έφτασαν τους 370.000 έναντι 140.000 το 2019.

Με βάση τα παραπάνω, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την πιθανότητα τριπλασιασμού του κονδυλίου που διαθέτει ο ΟΑΕΔ, καθώς και τον υπερδιπλασιασμό των ωφελούμενων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία για φθηνές διακοπές ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία, για 6 διανυκτερεύσεις.

Χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος θα είναι η αύξηση της συμμετοχής του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.

Τη δρομολόγηση προγράμματος-μαμούθ κοινωνικού τουρισμού προανήγγειλε ήδη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας τις νέες δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Οι δικαιούχοι

  • Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι, κατά το προηγούμενο έτος, πληρούσαν κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  • Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας).
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.
  • Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ