Κορονοϊός – Βατόπουλος: Δύσκολα θα πετάξουμε τις μάσκες – Τι είπε για τα προνόμια των εμβολιασμένων

«Να μην έχει ο εμβολιασμένος παραπάνω δικαιώματα, αλλά όπου χρειάζεται rapid test να μην το κάνει», εξήγησε ο κ. Βατόπουλος

Ξεκάθαρος στο θέμα των μασκών εμφανίστηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος επιτροπής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε πως αυτό το μέτρο πρέπει να είναι το τελευταίο που θα ανασταλεί.

«Δεν θα πετάξουμε εύκολα τις μάσκες», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ Βατόπουλου, εξηγώντας ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι μπορεί να είναι μεταδοτικοί σε μικρό βαθμό.

«Όσο βρίσκεται υψηλά η συχνότητα της νόσου με πολλά κρούσματα, πρέπει οι πάντες να φορούν μάσκα», είπε στη συνέχεια αφήνοντας μια «χαραμάδα» στην περίπτωση που για παράδειγμα σε μια μάζωξη στην οποία άπαντες είναι όλοι εμβολιασμένοι θα μπορούσε να γίνει συζήτηση να αφαιρείται η μάσκα.

Για τα προνόμια εμβολιασμένων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής τόνισε ότι έχει γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αλλά δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση. Η σκέψη, πρόσθεσε, είναι να μην έχει ο εμβολιασμένος παραπάνω δικαιώματα, αλλά όπου χρειάζεται rapid test να μην το κάνει. Ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι η σκέψη αυτή έχει την έννοια του δικαίου καθώς όλοι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε.

Τέλος σχετικά με το ένα self test για εργαζόμενους και μαθητές, ο καθηγητής είπε ότι έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και πως η επιτροπή έχει μιλήσει για δύο self test «και μάλιστα είχε πει τουλάχιστον ένα τεστ», ωστόσο υπάρχουν οργανωτικά θέματα και θέματα επάρκειας. Όπως τόνισε πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση όπου πρέπει να γίνονται 5 εκατ. τεστ την εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ