Λιγότερα και ακριβότερα τα κεράσια λόγω του παγετού


Λιγότερα και πιο ακριβά κεράσια κινδυνεύουμε να φάμε φέτος εξαιτίας της ζημιάς που υπέστη η εγχώρια παραγωγή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα τον περασμένο Απρίλιο. 

Ηδη τα πρώιμα κεράσια πωλούνται στα ράφια σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές για το βαλάντιο του μέσου Ελληνα, οι οποίες κυμαίνονται στην περιοχή των 8 με 10 ευρώ το κιλό, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες εβδομάδες προσέγγισαν ακόμη και τα 20 ευρώ το κιλό λόγω της μικρής διαθέσιμης ποσότητας.

Οι επόμενες δυο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες καθώς το μέγεθος της συγκομιδής του Μαΐου θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό πού «θα καθίσει η μπίλια» αναφορικά με την πορεία των τιμών.

Ακόμη και στα ορεινά μέρη τα οποία δεν επλήγησαν από τον παγετό, υπάρχουν πληροφορίες πως παρατηρείται καρπόπτωση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ζητούμενο για τους παραγωγούς που επλήγησαν είναι να δοθούν ταχύτατα κάποιες πρώτες προκαταβολές από την αποζημίωση που αναμένεται να λάβουν από τον ΕΛΓΑ. Η ζημιά που υπέστησαν είναι μη διαχειρίσιμη και έχουν άμεση ανάγκη από ρευστότητα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών στην Πέλλα, διαβεβαίωσε ότι όλοι θα αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια, θυμίζοντας ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ