Πρόεδρος Πυροσβεστών: Μας ενοχλεί η απειλή στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού


Τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων του μετά την διαταγή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανδρών της ΕΜΑΚ μετέφερε ο πρόεδρος των πυροσβεστών

Για ενόχληση των ανδρών της ΕΜΑΚ από τη διατύπωση της διαταγής που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Μας ενοχλεί η απειλή», «είναι απορημένοι οι συνάδελφοι», «δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, κανένας από τους άνδρες της ΕΜΑΚ δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Αφού επέμεινε ότι η διατύπωση της απόφασης ήταν λανθασμένη, προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Υποστήριξε, δε, ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στην Πυροσβεστική απάντησε ότι όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν «απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

Η διαταγή εκδόθηκε με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, που τυγχάνει και πρώην επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος που ρωτήθηκε σχετικά διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.

Ως εκ τούτου το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορονοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία της Πυροσβεστικής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ