Σε κλοιό πιέσεων το Βitcoin – Κάτω από τα 40.000 δολάρια


Σε κλοιό μαζικών ρευστοποιήσεων και πιέσεων βρίσκεται σήμερα το Βitcoin, καταγράφοντάς πτώση 10,91% στα 39,775 δολάρια.

Ενδοσυνεδριακά το κρυπτονόμισμα βρέθηκε να σημειώνει απώλειες άνω του 13%, στα 38.585,86 δολάρια.

Η νέα πτώση του Bitcoin αποδίδεται στην ανακοίνωση των Κινεζικών Αρχών με την οποία απαγορεύθηκε σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με αναλυτές του χώρου η τελευταία αυτή υποχώρηση του κρυπτονομίσματος υποδηλώνει μια τάση εξασθένισης με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, καθώς το Bitcoin έχει χάσει περισσότερο από το 30% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 65.000 δολαρίων που άγγιξε στα μέσα Απριλίου.

Η μεγάλη διόρθωση ξεκίνησε στις 12 Μαΐου όταν ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η Tesla θα σταματήσει να δέχεται Bitcoin για τις συναλλαγές της, εξαιτίας των ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ενεργοβόρου mining του κρυπτονομίσματος.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν απώλειες 300 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα. Και όχι άδικα, καθώς μόλις 3 μήνες πριν, ο Musk είχε ανακοινώσει πως η εταιρεία αυτοκινήτων του είχε αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και πως πλέον θα το αποδεχόταν στις συναλλαγές της.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ