«Μην ξεχνάμε τις φρικαλεότητες της Ελλάδας»: Τουρκική πρόκληση για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Προκλητική ανακοίνωση σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου υποστηρίζεται πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει η Ελλάδα».  

Όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, «ο τουρκικός Αγώνας Ανεξαρτησίας, που άρχισε στις 19 Μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που επιβουλεύονταν την πατρίδα μας, δεν οδήγησε μόνο σε νίκη, ανεξαρτησία και ελευθερία, που οδήγησαν στη δημιουργία της δημοκρατίας μας, μα έβαλαν επίσης τέλος στις φρικαλεότητες της δύναμης που εισέβαλε και στις συμμορίες υπό τον έλεγχό τους στην Ανατολία, και λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για καταπιεσμένα έθνη».

Από αυτή την άποψη, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Ελλάδα «η οποία προσπάθησε να εισβάλεισ την Ανατολία ως εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου, δεν θα έπρεπε να ξεχνά τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν σε αυτά τα εδάφη. Απορρίπτουμε πλήρως τις αβάσιμες και παραληρηματικές δηλώσεις από την ελληνική Βουλή και τις αρχές με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919 και την παραποίηση της ιστορίας. Αντίστοιχα, καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να παραπλανήσουν τρίτες χώρες παρουσιάζοντας ψευδείς ισχυρισμούς, που δεν έχουν ιστορική βάση, εκτός Ελλάδας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ