Αθλητισμός Σεξουαλική Υγεία: Τρεις ασκήσεις που μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλική σας ζωή [vid]

Τα οφέλη της άσκησης στην υγεία έχουν πολλάκις εκτεθεί. Η άσκηση έχει αποδεδειγμένα συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εν γένει καρδιαγγειακών παθήσεων, με μειωμένα επίπεδα στρες και άγχους, ενώ έχει και αντικαταθληπτικές δράσεις. Εδώ, θα δούμε πώς η άσκηση και ειδικότερα ποιες μορφές της μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλική σας υγεία και να σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον οργασμό.

  • Κολύμβηση

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι άνδρες και γυναίκες που ήταν κολυμβητές/τριες στα 60 τους έτη είχαν σεξουαλική ζωή παρόμοια με άτομα νεότερα κατά 20 χρόνια. Τούτο διότι το κολύμπι ενισχύει την αντοχή σας, διευκολύνει τη ροή του αίματος, βελτιώνει την ευελιξία και τη δύναμη και μειώνει το άγχος και τα συμπτώματά του. Η κολύμβηση καίει επίσης αρκετές θερμίδες, ένα πλεονέκτημα για όσους είναι υπέρβαροι (η παχυσαρκία έχει συνδεθεί με μειωμένη λίπιντο), ειδικά για τους παχύσαρκους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.

  • Κέγκελς ή Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Αναπτύχθηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση και θεραπεία της ακράτειας ούρων. Οι ασκήσεις Κέγκελς ενισχύουν τους μύες του πυελικού εδάφους και αυτό μπορεί να σημαίνει πιο έντονο οργασμό. Οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο εξοικειωμένες με τις ασκήσεις πυελικού εδάφους, αλλά οι άνδρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτές, αφού μπορεί να αποτρέψουν την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα εκτελέσετε την άσκηση:

  • Stretching και ειδικότερα η yoga πόζα της γάτας/αγελάδας

Σκεφτείτε αυτήν τη στάση γιόγκα ως μια άλλη μορφή παιχνιδιού. Επεκτείνει τη σπονδυλική σας στήλη, σας βοηθά να φτάσετε σε έναν ομοιόμορφο αναπνευστικό ρυθμό και βελτιώνει την εστίαση. Η εστίαση στη στιγμή σας βοηθά να είστε παρόντες/παρούσες στην εμπειρία του έρωτα, ενώ το μυαλό σας τρέχει λιγότερο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα εκτελέσετε την άσκηση:

  • Προπονηθείτε παρέα

“Τα ζευγάρια που ιδρώνουν μαζί μένουν μαζί”, οπότε δοκιμάστε να αρχίσετε να προπονήστε παρέα με το ταίρι σας. Σύμφωνα με μελέτες, οι έντονες σωματικές δραστηριότητες μπορούν να προκαλέσουν διέγερση. Εάν ασκείστε παρέα, μπορείτε να επωφεληθείτε διπλά. Να είστε σε φόρμα και παράλληλα να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας ζωή ως ζευγάρι. Ένα ακόμη tip που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να ξεκινήσετε να αθλείστε παρέα και συντονισμένοι, Για παράδειγμα, προσπαθήστε να συντονίσετε τις ενέργειές σας (π.χ., τρέξτε με τον ίδιο ρυθμό) για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο τη συναισθηματική σας σύνδεση.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ