Γήρανση σεξουαλική υγειά : Έτσι θα διατηρήσετε το πάθος ζωντανό

Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία. Και η επιθυμία για οικειότητα είναι διαχρονική. Καθώς μεγαλώνετε, το σεξ μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως ήταν στα 20 σας, αλλά μπορεί ακόμα να είναι πολύ ικανοποιητικό. Ανακαλύψτε ποιες πτυχές της σεξουαλικής υγείας είναι πιθανό να αλλάξουν καθώς μεγαλώνετε και πώς μπορείτε να προσαρμόσετε εσείς και ο σύντροφός σας.

Καλή επικοινωνία με τον σύντροφό σας

  • Για να διατηρήσετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, μιλήστε με τον σύντροφό σας. Αφιερώστε χρόνο για να είστε αισθησιακοί και σεξουαλικοί μαζί. Όταν ξοδεύετε οικείο χρόνο με τον σύντροφό σας, μοιραστείτε τις σκέψεις σας για την αγάπη. Βοηθήστε τον σύντροφό σας να καταλάβει τι θέλετε από αυτόν ή αυτήν. Να είστε ειλικρινείς για αυτό που αντιμετωπίζετε σωματικά και συναισθηματικά.

Κάντε ασφαλές σεξ και σε μεγαλύτερη ηλικία

  • Οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυες έως ότου φτάσουν στην εμμηνόπαυση , ορίζεται ως 12 συνεχόμενοι μήνες χωρίς περίοδο. Εάν είστε σεξουαλικά ενεργός, χρησιμοποιήστε τον έλεγχο των γεννήσεων με συνέπεια μέχρι την εμμηνόπαυση. Ζητήστε καθοδήγηση από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν δεν είστε σίγουροι για τον τύπο αντισύλληψης που είναι κατάλληλος για εσάς.
  • Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών πρέπει να γνωρίζουν πώς να εξασκούν ασφαλές σεξ. Εάν κάνετε σεξ με έναν νέο ή διαφορετικό σύντροφο, χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό. Επίσης, μιλήστε με το γιατρό σας για άλλους τρόπους προστασίας του εαυτού σας από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.
  • Εάν βρίσκεστε σε μακροχρόνια μονογαμική σχέση και έχετε αμφότερα αρνηθεί για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προστασία. Μέχρι να γνωρίζετε σίγουρα, ωστόσο, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό όταν κάνετε σεξ.

Γήρανση και σεξουαλική υγεία ανδρών

  • Η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική εμπειρία ενός άνδρα. Τα επίπεδα τεστοστερόνης ποικίλλουν πολύ μεταξύ των ανδρών. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι ηλικιωμένοι άνδρες τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από ό, τι οι νεότεροι άνδρες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης σταδιακά μειώνονται καθ ‘όλη την ενηλικίωση – περίπου 1% κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 κατά μέσο όρο.

Γήρανση και σεξουαλική υγεία των γυναικών

  • Καθώς οι γυναίκες πλησιάζουν την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα και βραδύτερη σεξουαλική διέγερση. Οι συναισθηματικές αλλαγές μπορούν να αυξήσουν τα συναισθήματα του στρες, τα οποία μπορούν επίσης να αλλάξουν το ενδιαφέρον σας για το σεξ.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία κατά την γήρανση

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ