Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας: «Έχουμε πολλά να συζητήσουμε»


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Badr bin Farhan Al-Saud.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Badr bin Farhan Al-Saud, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η ενίσχυση των διμερών πολιτιστικών δεσμών και ανταλλαγών και η τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα όσον αφορά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά την έναρξη της συνάντησης έλαβε χώρα ο ακόλουθος διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαίρομαι πολύ που σας υποδέχομαι. Καταλαβαίνω ότι είχατε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με το Υπουργείο Πολιτισμού χθες. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής μας συνεργασίας και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σημασία που αποδίδετε στην προστασία της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς σας. Καθώς έχουμε εμπειρία σε αυτό το ζήτημα, είμαι βέβαιος ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε».

Πρίγκιπας Badr bin Farhan Al-Saud: «Βεβαίως. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είχαμε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη συνάντηση χθες και προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της σχέσης μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ