Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πού βασίζεται η απόφαση για την ΕΜΑΚ – Τι ισχύει για του υγειονομικούς

Η απόφαση για την ΕΜΑΚ δεν καθιερώνει μια γενική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ούτε μπορεί να εφαρμοστεί σε ομάδες όπως είναι οι υγειονομικοί

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ, έδωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Διακαίου, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ είναι μια οδηγία δημόσιας εσωτερικής τάξεως» και δεν ελήφθη στη βάση κάποιας εσωτερικής νομοθεσίας.

Η βάση της απόφασης είναι η νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνδρομής προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμες να συνδράμουν όπου χρειαστεί και ενόψει των πυρκαγιών.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που κάποιος θα έχει εάν παραβεί την διαταγή, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι αμφιλεγόμενο τι θα γίνει καθώς δεν επιβάλει ποινές, ούτε στερεί την εργασία από τους μη εμβολιασμένους. Όπως υπογράμμισε «η δυσμενής συνέπεια του μη εμβολιασμού, δεν μεταβάλλει την υπηρεσιακή κατάσταση αλλά τους αφήνει στα μετόπισθεν».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την ΕΜΑΚ δεν καθιερώνει μια γενική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ούτε μπορεί να εφαρμοστεί σε ομάδες όπως είναι οι υγειονομικοί. Ειδικά για τους υγειονομικούς τόνισε ότι η απόφαση θα πρέπει να είναι του αρμόδιου υπουργού και στο πλαίσιο ότι η γενική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι ο προαιρετικός εμβολιασμός.

«Προαιρετικά εμβολιάστηκαν 5 εκατ. πολίτες. Αυτή η πολιτική της πειθούς αποδίδει», υπογράμμισε ο καθηγητής κ. Μανιτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ