ΤΩΡΑ – Φωτιά : Νέα αναζωπύρωση στα Παπαγιαννέικα – Δραματική μάχη μέχρι τη δύση του ηλίου

Κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει η φωτιά – Πέφτουν σταδιακά οι ισχυροί άνεμοι, αλλά το μικροκλίμα δημιουργεί νέες εστίες – Μάχη για να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι

Ολοταχώς για μια ακόμη νύχτα αγωνίας οδεύει η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο των Μεγάρων, με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει με μανία ό,τι πράσινο βρίσκει μπροστά της.

Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι δείχνουν να πέφτουν όσο περνάει η ώρα, οι εστίες που παραμέμένουν διάσπαρτες αναζωπυρώνονται δημιουργώντας νέα επικίνδυνα μέτωπα.

Εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Χαλκανή στα Μέγαρα δόθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τον πύρινο εφιάλτη που ξεκίνησε την Τετάρτη (19/05) από το Σχίνο Κορινθίας και επεκτάθηκε και στην Αττική.

Την ίδια ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης και του οικισμού Παπαγιαννέικα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να χτίσουν ένα τείχος ώστε να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια.

Η περιοχή είναι δασώδης, με πεύκα και πουρνάρια, ενώ τα σπίτια είναι λιγοστά.
Εν τω μεταξύ, στάχτη έχουν γίνει ήδη πάνω από 40.000 στρέμματα από την μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως δήλωσε σε έκτακτη ενημέρωσή του, νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το βράδυ δόθηκε μάχη για να προστατευθούν σπίτια στον Παρασκευά και τον Άγιο Ιωάννη όπου η φωτιά πέρασε μέσα από τη μονή.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ