Τι πρέπει να προσέξετε στη θάλασσα αν είστε έγκυος


Είναι αλήθεια ότι οι αλλαγές στην εγκυμοσύνη είναι πολλές και έχουμε  αμέτρητες απορίες για το τι είναι σωστό και τι όχι, ποια πράγματα θέλουν προσοχή και πόσο ελεύθερα μπορούμε να κάνουμε ότι κάναμε πριν. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, καθώς αρκεί να αλλάξουμε λίγο τους ρυθμούς μας και να ενημερωθούμε σωστά! Τι θέλει λοιπόν προσοχή;

Εγκυμοσύνη και μπάνιο στη θάλασσα

Το κολύμπι είναι μια από τις ιδανικότερες ασκήσεις στην εγκυμοσύνη, καθώς μας χαλαρώνει, βοηθάει στα πρησμένα πόδια και μας ανακουφίζει από τη ζέστη. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεται το μπάνιο στα κρύα ή βαθιά νερά, για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, κολυμπήστε πάντα με παρέα, ώστε να έχετε άμεσα βοήθεια αν νιώσετε κάποια αδιαθεσία. Αν πάθετε κράμπα, δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός. Γυρίστε ανάσκελα και η άνωση θα κάνει τη δουλειά της! Χαλαρώστε, πάρτε κάποιες ανάσες και πολύ σύντομα θα περάσει.

Γενικά,  ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας, καθώς μπορεί να σας περιορίσει το μπάνιο στη θάλασσα το τελευταίο διάστημα. Επίσης, μια οδηγία που θα την έχετε ακούσει συχνά, αλλά είναι ώρα να την λάβετε σοβαρά υπόψη σας, είναι η επίσκεψη στη θάλασσα να γίνεται πολύ πρωινές ή απογευματινές ώρες, όταν ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός.

Ακόμη, καλό είναι η παραμονή στο νερό να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά και οι κινήσεις σας να είναι ήπιες. Επίσης, προτιμήστε να μπαίνετε σιγά σιγά στο νερό, ειδικά αν έχετε ζεσταθεί πολύ, ώστε να μην υπάρχει απότομη αλλαγή θερμοκρασίας στο σώμα.

Θάλασσα VS Πισίνα

Η φύση νικάει ξανά! Είναι πολύ προτιμότερο να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα συγκριτικά με μια πισίνα, όπου δεν μπορείτε να γνωρίζετε τις συνθήκες υγιεινής. Ο κίνδυνος για ουρολοίμωξη ελλοχεύει σε μια πισίνα στην οποία έχουν πρόσβαση πολλοί. Αν πρόκειται για κάποια ιδιωτική που γνωρίζετε πως είναι καθαρή, τότε μπορείτε να απολαύσετε με περισσότερη ασφάλεια το μπάνιο σας.

Ακόμη και στη θάλασσα όμως θέλει προσοχή. Καλό είναι να μην κάθεστε στην άμμο ή στην ακροθαλασσιά, ώστε να αποφύγετε κάποια μόλυνση. Για τον ίδιο λόγο αλλάξτε μαγιό αμέσως μετά το μπάνιο σας και φροντίστε για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής με καλό καθαρισμό.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ