Εμβολιασμός Αποτελεσματικότητα: Μπορώ να πιω αλκοόλ μετά τη λήψη του εμβολίου covid-19;

Εμβολιασμός Αποτελεσματικότητα: Οι ειδικοί λένε ότι είναι εντάξει να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19. Με περίπου 38% του πληθυσμού των Η.Π.Α. πλήρως εμβολιασμένο, ή περίπου 126 εκατομμύρια Αμερικανούς, κάποιοι αμφισβητούν εάν είναι ασφαλές να απολαύσετε ένα εορταστικό κοκτέιλ λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου. “Είναι εντάξει να έχουμε ένα ποτό!” δήλωσε ο Δρ Gregory Poland, διευθυντής της ερευνητικής μονάδας εμβολίων της Mayo Clinic. Άλλοι εμπειρογνώμονες συμφώνησαν, όπως ο Δρ Dean Winslow στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, παρόλο που προσέφεραν μία προειδοποίηση: «Τα πάντα με μέτρο».

Ορισμένοι ειδικοί σημειώνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει τις πιθανές παρενέργειες που εμφανίζονται μετά τον εμβολιασμό.

«Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου περιλαμβάνουν μυϊκούς πόνους και πόνους και χαμηλό συναίσθημα . Επειδή το γεγονός ότι με τις παρενέργειες του αλκοόλ διατρέχετε  τον κίνδυνο να σας κάνει να αισθάνεστε χειρότερα», δήλωσε ο Dr.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι εντάξει να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19.

“Ένα κοκτέιλ μετά από ένα εμβόλιο δεν θα πρέπει να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αν και αυτό δεν έχει μελετηθεί επίσημα”, δήλωσε ο Δρ Annabelle de St. Maurice, επικεφαλής πρόληψης λοιμώξεων και επίκουρος καθηγητής παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο UCLA, έγραψε σε ένα email. “Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια ήταν αποτελεσματικά σε κλινικές δοκιμές και στον πραγματικό κόσμο. Πιθανότατα πολλά από αυτά τα άτομα μπορεί να είχαν κάποια αλκοόλη περίπου τη στιγμή που έλαβαν το εμβόλιο, αλλά ήταν ακόμα αποτελεσματικό. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να γιορτάστε τη νέα σας ανοσία που προκαλείται από εμβόλιο με ένα κοκτέιλ είναι πιθανό να το κάνετε. ”

Πράγματι, ένας από τους ερευνητές στη δοκιμή εμβολίων COVID-19 της Moderna, ο Δρ. Hana El Sahly, είπε προηγουμένως στην Healthline ότι η κατανάλωση αλκοόλ δεν μελετήθηκε ως μεταβλητή κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής στα τέλη του σταδίου.

“Δεν περιμένουμε ότι περιστασιακή ή μέτρια ποσότητα κατάποσης αλκοόλ θα επηρεάσει την ανταπόκριση στο εμβόλιο”, δήλωσε ο El Sahly, αναπληρωτής καθηγητής μοριακής ιολογίας και μικροβιολογίας και ιατρικής στο Baylor College of Medicine.

“Και δεν ζητάμε από άτομα ή από το ευρύ κοινό να απέχουν από το αλκοόλ περίπου τον χρόνο του εμβολιασμού.” Ωστόσο, πάρα πολλά ποτά μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα. Εκτός από μια σειρά άλλων βλαβών για την υγεία, η συνεπής έντονη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ορίζουν τη βαριά κατανάλωση αλκοόλ ως 15 ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα για τους άνδρες και 8 ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Δρ Stuart Ray, καθηγητή ιατρικής στο Johns Hopkins, “δεν είναι απολύτως βέβαιο” πώς μπορεί να επηρεαστεί η απόκριση του εμβολίου COVID-19 για τους βαρείς πότες.

“Τα άτομα με αλκοολισμό είναι πιθανό να είναι επιρρεπή σε σοβαρές επιπλοκές της COVID-19, οπότε ο εμβολιασμός τους αποτελεί προτεραιότητα”, δήλωσε ο Ray.

“Φυσικά, η μείωση της πρόσληψης αλκοόλ και η βελτίωση της διατροφής έχει πολλά πιθανά οφέλη και η βελτίωση της απόκρισης στο εμβόλιο COVID-19 μπορεί να είναι ένα από αυτά.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ