Εμβολιασμός: Έντονο ενδιαφέρον από τους 40 ως 44 – Στο 100% η κάλυψη των ραντεβού σε πολλά νησιά


Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε ολόκληρη τη χώρα, αφού την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40 – 44 ετών με όλα τα εμβόλια και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 100.000 ραντεβού

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς στην ηπειρωτική χώρα, έχουν ξεκινήσει δυναμικά και οι εμβολιασμοί στα νησιά, υπό την «ομπρέλα» της «Γαλάζιας Ελευθερίας». Σε πολλά νησιά η κάλυψη των ραντεβού είναι στο 100%. Χαμηλή είναι η συμμετοχή σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λήμνο.

Στα 19 μεγάλα νησιά της χώρας, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται ήδη με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johsnon & Johnson, ενώ οι νησιωτικές αυτές περιοχές, ενδυναμώνονται με αύξηση των εμβολιαστικών Κέντρων και ομάδων κρούσης που βρίσκονται ήδη εκεί, όπως Σύμπλευση, Χαμόγελο του Παιδιού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», από την κυβέρνηση επισημαίνεται πως όσο και να δημιουργούν δυσκολίες οι καθυστερήσεις της Johnson & Johnson, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι τέτοιος που δεν ανοίγουν ραντεβού αν δεν υπερβεί η σιγουριά ότι θα είναι ομαλή η πορεία των παραδόσεων. Για όλα τα σενάρια υπάρχει Plan B, αν δεν έρθουν, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Στόχος της κυβέρνησης είναι στο αμέσως προσεχές διάστημα να έχει επιτευχθεί μία ισχυρή εμβολιαστική κάλυψη- η οποία στις αρχές Ιουνίου θα έχει ξεπεράσει τα 5 εκατ. – η οποία θα μπορέσει να λειτουργήσει προστατευτικά, τόσο όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας και του τουρισμού, όσο και αυτή των μεταλλάξεων οι οποίες μας εκπλήσσουν δυσάρεστα και με τις οποίες όπως όλα δείχνουν, δεν θα τελειώσουμε εύκολα.

Από τον Ιούνιο και χωρίς AstraZeneca οι εμβολιασμοί για τους άνω των 16

Τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 16-18 ετών προανήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας ότι οι νέοι κάτω των 30 ετών δε θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εμβολιασμοί κατ’ οίκον

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεργασία και άλλων φορέων, οι ανακοινώσεις για την έναρξή τους θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαΐου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ