Κορονοϊός: Η Γαλλία ζητά τη λίστα της ΕΕ για τις «πράσινες χώρες» μέχρι τις 9 Ιουνίου

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συντάξουν μέχρι τις 9 Ιουνίου τον κατάλογο των μη ευρωπαϊκών χωρών, οι πολίτες των οποίων θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

«Ο στόχος είναι να έχουμε αυτόν τον κατάλογο στις 9 Ιουνίου, δηλαδή πολύ γρήγορα», είπε ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν μιλώντας στην εκπομπή Le Grand Jury των μέσων ενημέρωσης RTL, Le Figaro και LCI. Οι πολίτες των χωρών αυτής της «πράσινης» κατηγορίας θα μπορούν να έρχονται στην Ευρώπη «χωρίς καμία δυσκολία, εκτός από τους απολύτως απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Εκτός από την «πράσινη» κατηγορία θα υπάρξει και μια «πορτοκαλί» λίστα στην οποία θα περιλαμβάνονται χώρες, οι πολίτες των οποίων θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί –με κάποιο από τα εμβόλια που αναγνωρίζονται από την ΕΕ– καθώς και μια «κόκκινη», για τις χώρες στις οποίες θα επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί. Στην «κόκκινη» κατηγορία βρίσκονται επί του παρόντος η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Ινδία.

Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, οι «27» συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού. Η ΕΕ έκλεισε τα εξωτερικά σύνορά της τον Μάρτιο του 2020 και από τον επόμενο μήνα θα συντάξει μια λίστα, που θα αναθεωρείται τακτικά, των τρίτων χωρών οι πολίτες των οποίων, εμβολιασμένοι ή μη, θα μπορούν να μπαίνουν στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Η Γαλλία σκέφτεται να ζητήσει πιο περιοριστικά μέτρα για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της ινδικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού που κυκλοφορεί στη χώρα αυτή, παραδέχτηκε ο Λε Ντριάν. «Η ινδική παραλλαγή προκαλεί προβλήματα, εγείρει ερωτηματικά. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», σημείωσε.

Λόγω της ινδικής παραλλαγής η Γερμανία αποφάσισε ότι από σήμερα όσοι επισκέπτες φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ακόμη και αν υποβληθούν σε τεστ για την Covid-19 και βγει αρνητικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ