Επικοινωνία Δένδια με τον Λιθουανό ομόλογό του: Συντονισμός των προσπαθειών να απελευθερωθούν οι 170

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λιθουανό ομόλογό του, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, ζητώντας να ενημερωθεί για τις συνθήκες της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους και τις προσπάθειες να μεταφερθούν οι επιβάτες στο Βίλνιους.

Σε εγρήγορση είναι η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, μετά το απίθανο συμβάν της αναγκαστικής προσγείωσης κατ’ απαίτηση της Λευκορωσίας του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κ. Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λιθουανό ομόλογό του.

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αναγκαστική προσγείωση αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Λιθουανοί έτσι ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, τόνισε την ανάγκη να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι επιβάτες και συμφώνησε να συνεχίσει να συντονίζει τις προσπάθειες τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ