Διευθύνων σύμβουλος Ryanair για την κρατική αεροπειρατεία: Στο αεροπλάνο ήταν πράκτορες της KGB

Την άποψη ότι στο αεροπλάνο της Ryanair στο οποίο σημειώθηκε κρατική αεροπειρατεία βρίσκονταν πράκτορες της KGB εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας

Τον όρο «κρατική αεροπειρατεία» για όσα συνέβησαν στη Λευκορωσία με το αεροπλάνο της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

«Πρόκειται για περίπτωση κρατική αεροπειρατείας, κρατικής πειρατείας» δήλωσε ο Μάικλ Ο’ Λίρι στο ραδιόφωνο Irish Newstalk.

«Φαίνεται ότι η πρόθεση των αρχών ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και την κοπέλα με την οποία ταξίδευε. Πιστεύουμε στο αεροπλάνο βρίσκονταν και πράκτορες της KGB οι οποίοι αποβιβάστηκαν (σ.σ. στο αεροδρόμιο του Μινσκ)»« πρόσθεσε ο Ο’ Λίρι.

Η «πράξη κρατικής αεροπειρατείας», όπως χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair FR 4978 στο Μινσκ της Λευκορωσίας, προκάλεσε προβληματισμό στις «ειδικές υπηρεσίες» των ελληνικών Αρχών.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ των προπαρασκευαστικών ενεργειών που μπορεί να έκαναν ξένοι πράκτορες σε ελληνικό έδαφος, μέχρι να επιβιβαστεί ο Λευκορώσος δημοσιογράφος στο αεροπλάνο της Ryanair στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ομάδα πρακτόρων που τον παρακολουθούσε εικάζεται ότι ήταν αυτή που μπορεί να ειδοποίησε τις ειδικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας για την ημέρα και ώρα αναχώρησης του Προτάσεβιτς από την Αθήνα.

Ένα άλλο ερώτημα είναι πόσες ημέρες παρέμειναν στην Αθήνα οι Λευκορώσοι πράκτορες που παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο και που διέμεναν. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είχαν πάνω τους έγγραφα που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους. Βέβαιο επίσης θα πρέπει να θεωρείται ότι επρόκειτο για καλά εκπαιδευμένους πράκτορες με ειδικές γνώσεις στην αντιπαρακολούθηση. Ο Ραμάν Προτάσεβιτς είχε μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο του λευκορωσικού καθεστώτος και γνώριζε ότι μπορεί να τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. Έτσι ήταν υποψιασμένος και αυτό ανέβαζε το επίπεδο δυσκολίας της παρακολούθησής του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ