Κλάμα : Τα οφέλη του στον οργανισμό

Όταν αντιμετωπίζετε έντονο συναίσθημα, μπορεί να παρατηρήσετε απώλεια βάρους που φαίνεται να σχετίζεται. Οι πιθανότητες είναι ότι η απώλεια βάρους που προκαλείται από τη θλίψη και την κατάθλιψη συνδέεται στενότερα με την απώλεια της όρεξης από το κλάμα. Ενώ το κλάμα καίει λίγες θερμίδες, θα πρέπει να κλαις για ώρες, μέρες στο τέλος, για να κάψεις τον ίδιο αριθμό θερμίδων με έναν μόνο γρήγορο περίπατο.

 Το κλάμα πιστεύεται ότι καίει περίπου την ίδια ποσότητα θερμίδων με το γέλιο – 1,3 θερμίδες ανά λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε συνεδρία 20 λεπτών, καίτε 26 περισσότερες θερμίδες από ό, τι θα κάνατε χωρίς τα δάκρυα.

Το κλάμα ανακουφίζει από το άγχος
  • Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με το αίσθημα χαλάρωσης και γαλήνης που προέρχεται από «μια καλή κραυγή» Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πράξη του κλάματος σταθεροποιεί τη διάθεσή σας και χρησιμεύει για την απελευθέρωση του άγχους από το σώμα σας. Το κλάμα συνήθως σηματοδοτείται από συναισθήματα απώλειας, χωρισμού ή αδυναμίας, τα οποία τείνουν να θέτουν το σώμα σας σε υψηλή επιφυλακή.
  • Το κλάμα μπορεί να είναι ένας μηχανισμός που ανέπτυξαν οι άνθρωποι για να αποκαταστήσουν την ηρεμία στο σώμα και τον εγκέφαλό σας.

Το κλάμα αποτοξινώνει το σώμα

  • Το σώμα σας παράγει πάντα δάκρυα που προστατεύουν τα μάτια σας από ερεθισμούς και διατηρούν τα μάτια σας λιπαρά. Όταν κλαίτε λόγω συναισθημάτων, τα δάκρυά σας περιέχουν ένα επιπλέον συστατικό: κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες. Όταν κλαίτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να ξεπλύνετε τους στρες. Η ρύθμιση της κορτιζόλης μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος γύρω από τη μέση σας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο στρες.

Κλάμα τα οφέλη του στον οργανισμό

  • Μερικά από αυτά τα οφέλη για την υγεία του κλάματος μπορεί να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών και να προκαλέσουν τον μεταβολισμό σας για να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Ακολουθεί βίντεο για το κλάμα

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ