Αθλητισμός: Βάλτε την κίνηση στην καθημερινότητά σας χωρίς κόπο [vid]

Όσο περισσότερο κάθεστε, τόσο περισσότερο οι μύες σας δεν χρησιμοποιούν γλυκόζη. Η γλυκόζη είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας την απελευθέρωση ινσουλίνης, της ορμόνης δηλαδή που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Με την πάροδο του χρόνου, οι καθιστικές συνήθειες κάνουν το σώμα να γίνει λιγότερο ευαίσθητο στην ινσουλίνη και η προκύπτουσα αντίσταση στην ινσουλίνη προάγει τις φλεγμονές που είναι βασικοί παράγοντες συσσώρευσης λίπους στις αρτηρίες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε μικρές δόσεις κίνησης στην καθημερινή σας ρουτίνα. Κάθε φορά που παρατηρείτε ότι κάθεστε για λίγο, κάντε ένα σύντομο σετ ασκήσεων – πέντε έως 10 επαναλήψεις ή ένα mini πρόγραμμα stretching. Παρακάτω θα βρείτε μερικά εύκολα tips για να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας χωρίς να κοπιάσετε ιδιαιτέρως.

  • Ορίστε μια υπενθύμιση

Πολλά fit trackers διαθέτουν την δυνατότητα ρύθμισης ειδοποιήσεων που σας υπενθυμίζουν να σηκώνεστε τουλάχιστον μία φορά ανά ώρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone ή ένα κανονικό χρονόμετρο κουζίνας. Επιλέξτε να εφαρμόσετε το tip κυρίως σε περιόδους και φάσεις που τείνετε να μένετε καθιστοί για μεγάλη διάρκεια.

  • Οργανώστε ή τακτοποιήστε κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών σας κλήσεων

Όποτε βρίσκεστε στο τηλέφωνο, δοκιμάστε να σηκωθείτε και μετακινηθείτε. Προσπαθήστε να περπατήσετε μπρος-πίσω ή σε κύκλους ενώ μιλάτε. Ή χρησιμοποιήστε ένα ακουστικό ανοιχτής ακρόασης και κάντε ελαφριές οικιακές εργασίες ενώ βρίσκεστε στην κλήση.

  • Μετακινηθείτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση

Ο χρόνος παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι γερνούν. Τουλάχιστον μία φορά την ώρα, σηκωθείτε και περπατήστε, ή από τη θέση σας κουνήστε τα χέρια σας και κάντε μερικές εύκολες ασκήσεις τεντώματος.

  • Κάντε αυτά τα επιπλέον βήματα

Κάθε φορά που οδηγείτε κάπου, παρκάρετε κάποια χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε αυτά τα επιπλέον απαραίτητα βήματα και επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ