Ινδία Πανδημία: Πώς ο στιγματισμός συνέβαλε στην αύξηση της covid -19

Ινδία Πανδημία: Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ο διαδεδομένος στιγματισμός ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό, περιθωριοποιημένων φυλετικών και εθνοτικών ομάδων, εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της αστυνομίας κάνει την πανδημία COVID-19 στην Ινδία ακόμη χειρότερη. Άτομα που φοβούνται να δεχθούν επίθεση πηγαίνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη αντί να επιλέξουν να εκτίθενται στο στίγμα. Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω μολύνσεις. Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη της Αυστραλίας διαπιστώνει ότι η πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες για την υγειονομική περίθαλψη μπορεί να μειώσει σημαντικά τον στιγματισμό. Η πανδημία COVID-19 ήταν καταστροφική όσον αφορά την απώλεια ζωής.

Τώρα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Monash διερευνά ένα παράδειγμα του κόστους του κοινωνικού: ο στιγματισμός των ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό και πολλές άλλες ομάδες που κατηγορούνται για την εξάπλωση της COVID-19 στην Ινδία.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Asad Islam, του Monash Business School, λέει:

«Διαπιστώσαμε ότι ο στιγματισμός της COVID-19 μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα τεστ και να μη σέβονται τα μέτρα πρόληψης. Αυτό είναι απαραίτητο εάν η Ινδία πρέπει να ξεπεράσει το σημερινό δεύτερο κύμα της.»

Στη μελέτη συνέβαλαν επίσης ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ινδίας Kanpur και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ευρήματα της μελέτης εμφανίζονται τώρα στο περιοδικό Social Science & Medicine. Γιατί να μελετήσετε την Ινδία; Οι συγγραφείς της μελέτης γράφουν: «Η Ινδία είναι μια πολύ κατάλληλη χώρα για να εξετάσει το ερώτημά μας, καθώς υπάρχει πληθώρα αναφορών στίγματος και διακρίσεων COVID-19 στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μια ιστορία έντονης ενδοομάδας έντασης και πρακτικών αποκλεισμού μεταξύ θρησκευτικών ομάδων και καστών.”

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος μολύνσεων SARS-CoV2 της χώρας. Η χώρα είχε 10 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19, τα οποία προκαλεί ο SARS-CoV-2 και 146.000 θανάτους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν εκτεταμένο στιγματισμό ατόμων που προσβάλλονται από τη μόλυνση, περιθωριοποιημένες ομάδες και γιατρούς, και υπήρχαν επίσης αναφορές σωματικών επιθέσεων εναντίον μουσουλμάνων και εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Η Ινδία βρίσκεται επί του παρόντος στη μέση ενός θανατηφόρου δεύτερου κύματος, με 267.334 νέα κρούσματα και 4.529 θανάτους καθημερινά.

Αυτές οι πληροφορίες είναι σωστές κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και προέρχονται από τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο καθηγητής Ισλάμ λέει, «Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα είναι τόσο σχετικά σήμερα, καθώς ο εκτεταμένος στιγματισμός είναι ορατός ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος. Προσθέτει, “Οι περιπτώσεις στιγματισμού κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος είχαν ως αποτέλεσμα την κατάχρηση των γιατρών και την παρεμπόδιση από το να πάρουν ανελκυστήρα στο δικό τους συγκρότημα κατοικιών, τους ηλικιωμένους γονείς να εγκαταλειφθούν, αρκετούς ασθενείς να εγκαταλείψουν τις ιατρικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα και να πέσουν νεκρά πτώματα σε ποτάμια.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ