ΟΑΕΔ – Cisco: Τις 3.159 έφτασαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια


ΟΑΕΔ – Όλες οι ειδήσεις: Συνολικά 3.159 αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ–Cisco στην κυβερνοασφάλεια, υπερκαλύπτοντας για δεύτερη φορά τις προσφερόμενες θέσεις

Υποβλήθηκαν συνολικά 3.159 ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής για το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ στην κυβερνοασφάλεια, σε συνεργασία με τη CISCO, υπερκαλύπτοντας τις 3.000 θέσεις που διατέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, ο ΟΑΕΔ και η Cisco αποφάσισαν από κοινού την αύξηση των αρχικά 1.000 προσφερόμενων θέσεων στις 3.000, μετά την υπερκάλυψή τους μέσα σε 48 ώρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Cisco για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια. Προσφέρεται στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Cisco Networking Academy, ενώ, με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης, αλλά και ψηφιακό πιστοποιητικό (Digital Badge) των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν.

Κατόπιν της αξιολόγησης των αιτήσεων, αναμένεται να αναρτηθούν τη Δευτέρα 31 Μαΐου στον ιστότοπο του Οργανισμού (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων και αποκλειομένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ