Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 2.000 «βλέπει» ο καθηγητής Τζανάκης

Στην εκτίμηση ότι τα κρούσματα σήμερα θα είναι περισσότερα από 2.000 έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Δεν περιμένω να πέσουμε κάτω από 2000 κρούσματα σήμερα» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «πιστεύω ότι θα είναι μεταξύ 2000 – 2500 κρούσματα αν γίνουν 60.000 τεστ».

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά το Πάσχα υπάρχει αποκλιμάκωση σημειώνοντας ότι ενώ ο μέσος όρος των θανάτων ήταν περίπου στους 85 μέσα στο Πάσχα ενώ τώρα είναι γύρω στους 50.

Ερωτηθείς για την πορεία των κρουσμάτων στην χώρα υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα δύο σενάρια που έχουν «δουλέψει» στο πανεπιστήμιο «θα πέσουμε στα 1000 κρούσματα την ημέρα είτε γύρω στις 15 Ιουνίου, είτε γύρω στις 25 Ιουνίου».

Κατά τον ίδιο πιθανότερη εκδοχή είναι η δεύτερη καθώς όπως είπε η πρόβλεψη για τις 15 Ιουνίου «ίσως δεν υλοποιηθεί λόγω του ότι δεν πειθαρχούμε στους κανόνες της πολιτείας».

Υπενθυμίσε, δε, ότι ο αριθμός των 1145 κρουσμάτων κορονοϊού είναι το νούμερο που μπορεί να χαρακτηρίσει την χώρα ως πράσινη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων και τα εμβόλια στην Ελλάδα δήλωσε πως ήδη η επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης έβγαλε προφορική ανακοίνωση για τις δύο από τις τρεις περιπτώσεις ότι πιθανότατα σχετίζονται με εμβολιασμό και πως αναμένεται η γραπτή παραδοχή και κυρίως οι αποφάσεις της επιτροπής εμβολιασμών.

Όπως ανέφερε η επιτροπή εμβολιασμού για τις αποφάσεις θα λάβει υπόψη πως στο ενδιάμεσο επίπεδο κινδύνου που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή εάν εμβολιάσουμε 100.000 ανθρώπους της ηλικίας 30-50 θα προλάβουμε 9 θανάτους αλλά θα εισπράξουμε πιθανότατα 5 περιστατικά θρομβώσεων που ίσως κάποια πάνε άσχημα και πως περίπου το 25% από αυτά οδηγούν σε θάνατο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ