Κορονοϊός: Φρενίτιδα…εμβολιασμού στο Οχάϊο-Τι υποσχέθηκε ο κυβερνήτης σε όσους κάνουν την πρώτη δόση


Υποτροφίες, δωρεάν μετακινήσεις, χάμπουργκερ και ντόνατ για τους πιο νέους και τώρα λοταρίες με έπαθλο τεράστια ποσά, υπόσχονται οι πολιτικοί στις ΗΠΑ για να πείσουν τους Αμερικανούς να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Ντόνατ, δωρεάν κούρσες με ταξί και άλλα «έπαθλα» σκαρφίζονται πολιτικοί στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του κόσμου για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Οχάιο ωστόσο Μάικ Ντουάιν, πήγε το θέμα ακόμη παραπέρα, ανακοινώνοντας πως η πολιτεία του προσφέρει σε όσους συμμετέχουν στον εμβολιασμό την ευκαιρία να κερδίσουν… 1 εκατομμύριο δολάρια.

Το έπαθλο ‘Vax-a-Million’ δικαιούνται οι ενήλικοι κάτοικοι της πολιτείας που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και δίνεται με κλήρωση και ο κυβερνήτης χαιρέτισε χθες την τεράστια επιτυχία του προγράμματος.

Όπως ανακοίνωσε περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια ενήλικοι έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους, με την ελπίδα να γίνουν εκατομμυριούχοι. Τα χρήματα για το έπαθλο θα αντληθούν από τα ομοσπονδιακά διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ξέρω πως ορισμένοι μπορεί να πουν ‘Ντουάιν, πάει, τρελάθηκες! Αυτή η ιδέα σου να μοιράσεις ένα εκατομμύριο δολάρια είναι τεράστια σπατάλη δημόσιου χρήματος’», σχολίασε ο κυβερνήτης μέσω Twitter. «Όμως στην πραγματικότητα, αληθινή σπατάλη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, όταν έχουμε διαθέσιμες δόσεις εμβολίων για οποιονδήποτε τις θέλει, είναι να χάνεται ακόμα και μία ζωή εξαιτίας της COVID-19», συμπλήρωσε.

Εκτός από τη λοταρία, το Οχάϊο προσφέρει σε 104,386 νεαρούς πολίτες της πολιτείας, ηλικίας 12 έως 17 ετών την ευκαιρία να κερδίσουν τα πλήρη δίδακτρα του κολεγίου τους. «Και σε αυτό το σημείο είδαμε τεράστια αύξηση στους νεαρούς που εμβολιάζονται με την ελπίδα να κερδίσουν την υποτροφία» είπε.

Μετά την ανακοίνωση της λοταρίας στις 12 Μαΐου, ο αριθμός των εμβολίων που χορηγήθηκαν στο Οχάιο αυξήθηκε κατά 33%. Εκείνη την εποχή, είπε ο Ντουάιν, ο εμβολιασμός των 16χρονων και 17χρονων αυξήθηκε κατά 94%, κατά 46% για τους πολίτες 18 και 19 ετών και κατά 55% για όσους ήταν 20 έως 55 ετών. Συνολικά, 2.758.470 από τα σχεδόν 5 εκατομμύρια των ενήλικων πολιτών εμβολιάστηκαν και μπήκαν στην κλήρωση, πρόσθεσε.

«Είμαστε κάτι περισσότερο από ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για το μέλλον μας ως πολιτεία, το άμεσο μέλλον μας και το μακροπρόθεσμο μέλλον μας. Ο εμβολιασμός περισσότερων ανθρώπων μας επιτρέπει πραγματικά να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ