Φύση : Απαλλαχτείτε από το στρες με φυσικό τρόπο


Υπάρχουν αναμφισβήτητα οφέλη για την ψυχική σας υγεία όταν περνάτε χρόνο στη φύση, όπως χαμηλότερο άγχος και καλύτερη μνήμη

Αλλά αν συνήθως κολλάτε σε μια οθόνη – υπολογιστή, τηλεόραση ή οποιοδήποτε άλλο είδος – μπορεί να έχετε ξεχάσει ακριβώς πώς λειτουργεί η χαλάρωση στη φύση. Μην παραιτηθείτε, αγκαλιάστε ένα ή δύο δέντρα και κατευθυνθείτε προς το σπίτι. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να βυθιστείτε στη φύση και να διασκεδάσετε ενώ το κάνετε.

Εδώ είναι 10 χαλαρωτικές δραστηριότητες στη φύση που θα αναζωογονήσουν το μυαλό σας, από τις απλές έως τις αλλαγές στη ζωή.

Απολαύστε το τοπίο

  •  Πότε ήταν η τελευταία φορά που σηκωθήκατε νωρίς για να παρακολουθήσετε την ανατολή του ηλίου ή αποτολμήσατε την πλησιέστερη κορυφή του λόφου για να το δείτε; Το τοπίο θα σας προετοιμάσει ψυχικά για το πρωί ή θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος μετά από μια κουραστική μέρα, ώστε να είστε έτοιμοι για τη νύχτα.

 Περιπλανηθείτε στην έρημο

  • Το περπάτημα είναι καλό για εσάς, αλλά δεν δημιουργούνται όλοι οι περίπατοι ίσοι. Η περιήγηση στους αστικούς δρόμους δεν προσφέρει την ίδια ψυχική ώθηση με την πεζοπορία σε ένα τοπικό μονοπάτι ή την αίσθηση της αμμώδους παραλίας ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας. Δεν χρειάζεται να έχετε και έναν συγκεκριμένο προορισμό – ο στόχος σας δεν είναι να περπατήσετε X μίλια, αλλά να βυθιστείτε στον φυσικό κόσμο γύρω σας. Οι Ιάπωνες αποκαλούν αυτό το «κολυμβητικό δάσος» και μπορεί να αναζωογονήσει ένα κουρασμένο μυαλό.

Διαλογιστείτε τη μουσική

  •  Αφήστε τα ηλεκτρονικά σας πίσω και ακούστε τις μελωδίες που έχει να προσφέρει η φύση: κοροϊδευτικά ρυάκια, τραγούδια πουλιών, σφυρίζοντας άνετα μέσα στα δέντρα και ο θόρυβος των αόρατων ζώων μέσα από το κουβούκλιο. Είναι πολύ πιο χαλαρωτικό από τα κέρατα των κουρδιστήρι και τις ειδοποιήσεις γραπτών μηνυμάτων που έχετε συνηθίσει και προσφέρει την ευκαιρία να εξασκηθείτε στο στοχαστικό περιβάλλον σας.

Κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια

  • Γιατί να μην αποσυνδεθείτε πλήρως για μερικές μέρες και να κάνετε τη φύση το σπίτι σας; Το κάμπινγκ σάς επιτρέπει να απομακρύνετε περισσότερο από ό, τι επιτρέπει ένα απλό ημερήσιο ταξίδι. (Και ίσως εκτός εμβέλειας κινητού τηλεφώνου. Ξεχάστε το φόβο του Missing Out και δοκιμάστε το Joy of Missing Out. #JOMO!) Εάν δεν είναι το στυλ σας, σκεφτείτε το glamping, όπου μπορείτε να διατηρήσετε μερικές από τις ανέσεις του πλάσματος που αγαπάτε αλλά ακόμα να είσαι μακριά από όλα. 9 Απλά αφήστε την υψηλή τεχνολογία στο σπίτι.

Ακολουθεί βίντεο για την διαχείριση του στρες

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ