Ντόναλντ Τραμπ: Βέβαιος ότι ο ιός γεννήθηκε στο κινεζικό εργαστήριο της Ουχάν – «Σας τα έλεγα εγώ»


Δικαιωμένος εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με την ανθρωπογενή προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού. Σε συνεντευξή του δηλώνει για μία ακόμη φορά βέβαιος οτι ο ιός που έπληξε και εξακολουθεί να πλήττει τον πλανήτη γεννήθηκε σε ένα εργαστήριο της κινεζικής πόλης Ουχάν.

Μιλώντας στο Fox News ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι πλέον υπάρχει «πολύ μικρή αμφιβολία» για το γεγονός οτι ο ιός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο. Για πρώτη φορά η θεωρία της προγούμενης κυβέρνησης εξετάζεται πλέον επίσημα και γεννά αμφιβολίες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

H επίμαχη έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, αποσπάσματα της οποίας έφερε στο φως η εφημερίδα, ισχυρίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 τρεις ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της πόλης Ουχάν νόσησαν και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει πολλές φορές την ασθένεια «κινεζικό ιό» δηλώνει πλέον βέβαιος ότι ο κορονοϊός προήλθε από το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο της Κίνας. Εεπέστρεψε στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ότι διεξάγει ποινική έρευνα για τις επιχειρήσεις του.

Και έκανε το συγκριμένο σχόλιο σε συνέντευξή του με τον συντηρητικό Dan Nongino του Fox Nation, την ώρα που η θεωρία περί «διαρροής από το εργαστήριο» απέκτησε νέα ζωή μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί πολλές φορές στην πιθανότητα ο ιός να έχει ανθρώπινη προέλευση, ενώ είχε επιτεθεί επανειλημμένα στην Κίνα, καθώς αντιμετώπιζε τις καταστροφικές επιπτώσεις του κορονόϊού κατά την αποτυχημένη εκστρατεία για την επανεκλογή του το 2020.«Νομίζω ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε τη λέξη πιθανόν» προήλθε από το εργαστήριο», είπε . Συγκεκριμένα τόνισε ότι πλέον υπάρχει «πολύ μικρή αμφιβολία».

Ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε σε νέα ή συγκεκριμένα στοιχεία, αν και ο ίδιος και η ομάδα του ενοχοποιούσαν συχνά το Πεκίνο και επέμεναν στη θεωρία του εργαστηρίου. Ένα ενημερωτικό δελτίο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κυκλοφόρησε πέντε ημέρες πριν από την αποχώρηση του Τραμπ ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λόγους να πιστεύει ότι αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο της Ουχάν αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της επιδημίας, με συμπτώματα που συνάδουν τόσο με την COVID- 19 όσο και με τις κοινές εποχιακές ασθένειες».

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ Άντονι Φάουτσι επεξεργάζεται πλέον την ιδέα ότι ο ιός προήλθε από το εργαστήριο της Ουχάν και ζητά διαφανή έρευνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ