Στον ανακριτή ο δάσκαλος: Φρίκη από τα μηνύματα σε ανήλικες – «Φύλλο και φτερό» το κινητό του

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο δάσκαλος Β.Α. που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο δήμου της Νοτιοανατολικής Αττικής προκειμένου απολογηθεί

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η σοκαριστική στιχομυθία με μαθήτρια μέσω Viber

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η στιχομυθία που φέρεται να είχε ο δάσκαλος με μια μαθήτρια μέσω viber.

Δάσκαλος: Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι

Κορίτσι: Τι είναι αυτά που λέτε κύριε… (το όνομα του δασκάλου);

Δάσκαλος: Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…

Τουλάχιστον τρία τα θύματα του δασκάλου

Τουλάχιστον τρεις ήταν οι ανήλικες στις οποίες ο 55χρονος δάσκαλος έστελνε μηνύματα με ανήθικες προτάσεις μέσω εφαρμογών όπως Messenger, Viber κ.α.

Τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου έγιναν αντιληπτά από τους γονείς των μαθητριών που τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 55χρονου στο οποίο κατασχέθηκαν ο υπολγιστής, το laptop και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι συσκευές αυτές θα «σαρωθούν» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν «ιχνη» των πράξεών του.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ψάχνουν αν τα τρία κορίτσια ήταν τα μοναδικά θύματα του δάσκαλου ή υπάρχουν και άλλες ανήλικες που έχουν δεχθεί διαδικτυακή ή σεξουαλική παρενόχληση από τον εκπαιδευτικό και δεν έχουν βρει το θάρρος ακόμα να μιλήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω δάσκαλος με καταγωγή από τη Βόρειο Ελλάδα είναι και ο ίδιος πατέρας μαθήτριας 4ης δημοτικού.

Ο δάσκαλος συνελήφθη στο σπίτι του. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και θα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη (25/5) στον ανακριτή.

Το κινητό του «οδηγός» στην έρευνα

Κάτω των 10 ετών είναι οι μαθήτριες που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, από τον 58χρονο δάσκαλο δημοτικού σχολείου της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ο δάσκαλος φέρεται να έστελνε μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο μέσω εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων της Facebook αλλά και μέσω άλλων διαδικτυακών εφαρμογών.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από τους γονείς των ανήλικων, που έκαναν την καταγγελία όταν είδαν τα μηνύματα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε ο υπολογιστής του και το κινητό του τηλέφωνο. Από την εξέταση των πειστηρίων αναμένεται να προκύψουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Το ερώτημα είναι εάν ο 48χρονος δάσκαλος είχε παρενοχλήσει στο παρελθόν και άλλες μαθήτριες, πλην των τριών για τις οποίες έγινε καταγγελία. Αυτό θα είναι εφεξής το αντικείμενο της έρευνας των Αρχών, κυρίως μέσα από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου και του υπολογιστή που χρησιμοποιούσε.

Σήμερα ο κατηγορούμενος οδηγείται στον Ανακριτή με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ενώ από το υπουργείο Παιδείας ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δάσκαλος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενώ έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ