«Βόμβα» στις συντάξεις: Είδαν μείωση πάνω από 5.000 συνταξιούχοι – Τι συνέβη

Πάνω από 5.000 δικαιούχοι συντάξεων χηρείας, είδαν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν – Τι θα γίνει για όσους έγινε εκ παραδρομής περικοπή

Σημειώνεται ότι οι συντάξεις χηρείας μετά από μία τριετία μειώνονται, αν ο δικαιούχος σύζυγος εργαστεί ή συνταξιοδοτηθεί. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν το 70% για μία τριετία, και στη συνέχεια αν εργαστούν ή συνταξιοδοτηθούν, το ποσό πέφτει στο μισό.

Στην εκπομπή κ. Λαμπρινή Βερβενιώτη – συνταξιούχος που έπεσε θύμα της εκ παραδρομής περικοπής.

«Εδώ και τρία χρόνια παίρνω σύνταξη χηρείας. Ο σύζυγος ήταν πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού. Έπαιρνα κανονικά τη σύνταξή μου, και ξαφνικά εχθές είδα τη μισή. Ούτε έχω κάνει γάμο ξανά, ούτε έχω δουλέψει. Θα πάω κατευθείαν στο ΝΑΤ για να δω τι θα κάνω. Ο σύζυγος “έφυγε” το 2018, στις 02/05», είπε η κ. Βερβενιώτη.

«Ο ΕΦΚΑ δεν είχε στοιχεία για το ποιοι εργάζονται και έκανε την περικοπή στο σύνολο όσων λάμβαναν τις συντάξεις χηρείας και είχαν υπερβεί την τριετία. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει επικοινωνήσουν με ΕΦΚΑ να κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάζεται, και θα πάρει κανονικά τη σύνταξη τον επόμενο μήνα, μαζί με όσα περικόπηκαν τον προηγούμενο», εξήγησε ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ