Αγίου Πνεύματος 2021: Πότε πέφτει το πρώτο τριήμερο μετά το «ελευθέρας» για μετακίνηση εκτός νομού

Αγίου Πνεύματος 2021: Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί μετά την άρση απαγόρευσης στη μετακίνηση εκτός νομού

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περιμένουν όλοι όσοι δεν κατάφεραν να φύγουν εκτός αστικού ιστού για το Πάσχα λόγω των περιορισμών που ίσχυαν τότε στη μετακίνηση εκτός νομού.

Μετά την άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης όλοι θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν εκτός νομού εφαρμόζοντας τα πρωτοκόλλα που ισχύουν.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέτος πέφτει στις 21 Ιουνίου.

Αναλυτικά όλες οι αργίες του 2021

  • Πεντηκοστή: Κυριακή 20 Ιουνίου
  • Αγίου Πνεύματος: Δευτέρα 21 Ιουνίου
  • Κοίμηση της Θεοτόκου: Κυριακή 15 Αυγούστου
  • Ημέρα του ΟΧΙ: Πέμπτη 28 Οκτωβρίου
  • Χριστούγεννα: Σάββατο 25 Δεκεμβρίου
  • Σύναξη της Θεοτόκου: Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

Ποιες είναι υποχρεωτικές αργίες και πώς πληρώνονται

Οι κατ’ έθιμο αργίες μπερδεύουν πολλές φορές τους εργαζόμενους για το αν πρέπει να εργαστούν τις ημέρες αυτές και αν φυσικά πληρώνονται με προσαύξηση. Η Πρωτοχρονιά δεν ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες από το νόμο, αλλά στις κατ’ έθιμο που χορηγούνται είτε βάσει ειδικών ρυθμίσεων σε ΣΣΕ, Κανονισμούς εργασίας κλπ, είτε κατ’ έθιμο, είτε οικειοθελώς από τον εργοδότη.

H διαφορά μεταξύ των υποχρεωτικών αργιών και των κατ’ έθιμο ή προαιρετικών, είναι ότι στις υποχρεωτικές αργίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές.

Στις υποχρεωτικές αργίες η Πρωτοχρονιά και η 28η Οκτωβρίου

Την προσθήκη της 1ης Ιανουαρίου και της 28ης Οκτωβρίου στις υποχρεωτικές αργίες περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που θα κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ