Προανακριτική επιτροπή για Νίκο Παππά: Αλλοίωση πρακτικών καταγγέλλει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ


Αλλοίωση των πρακτικών της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καταγγέλλει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα αλλοίωση των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης αυτή τη φορά, του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, από τα πρακτικά απουσιάζουν παρεμβάσεις των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι απευθυνόμενοι στον μάρτυρα τον είχαν κατηγορήσει ότι «κοροϊδεύει» την Επιτροπή παρέχοντας επιλεκτικά στοιχεία.

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα» αναφέρει η κυρία Τζάκρη και προσθέτει:

«Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν. Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα».

«Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων» αναφέρει η κ. Τζάκρη στο Facebook.

Στο μεταξύ, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής συμπληρωματικής μήνυσης κατά του Σταύρου Κελέτση, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου που πιθανολόγησε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη λήξη των εργασιών της επιτροπής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ