Άγχος κατάθλιψη : Δείτε πως επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς


Αυξημένη η κατάθλιψη λόγο πανδημίας

  • Ομοσπονδιακές στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το 8% των ενηλίκων των ΗΠΑ είχαν κατάθλιψη το 2019, σύμφωνα με τη Διοίκηση Υπηρεσιών κατάχρησης ουσιών και ψυχικής υγείας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, το ποσοστό των ενηλίκων των ΗΠΑ που εμφάνισαν κατάθλιψη ή άγχος αυξήθηκε από 36,4% σε 41,5%, με την υψηλότερη αύξηση μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
  • Προηγούμενη έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως σε ηλικιωμένους ενήλικες που είναι πιο πιθανό να έχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Αλλά “διαταραχές της διάθεσης όπως η κατάθλιψη και το άγχος εμφανίζονται συνήθως σε νεότερους ενήλικες, οπότε με ενδιέφερε να δω αν σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Τι έδειξε η μελέτη

  • Το εύρημα έδειξε ότι 134 συμμετέχοντες – περίπου 15% – είχαν μέτριο έως σοβαρό άγχος. Είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν βέλτιστα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, καπνίσματος και βάρους και η βαθμολογία της καρδιαγγειακής υγείας ήταν 0,91 μονάδες χαμηλότερη, σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν την πάθηση. Ομοίως, το 15% των συμμετεχόντων είχαν μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη και σημείωσαν χειρότερη βαθμολογία στις ίδιες μετρήσεις, καθώς και χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση.
  • Αυτά τα ευρήματα προτείνουν ότι πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε τόσο την κατάθλιψη / το άγχος όσο και την καρδιαγγειακή υγεία σε νεότερους ενήλικες. Τα ευρήματα θεωρούνται προκαταρκτικά έως ότου δημοσιευθούν σε ένα περιοδικό με κριτές.

Το τσιγάρο αυξάνει τις καρδιακές παθήσεις

  • Οι άνθρωποι που τείνουν να καπνίζουν ,μπορεί να καπνίζουν για να αντισταθμίσουν το άγχος ή την κατάθλιψή τους. Όμως, από τώρα, είπε ότι καμία μελέτη δεν έχει δείξει ότι οι παρεμβάσεις για τη θεραπεία του άγχους ή της κατάθλιψης επηρεάζουν τη μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ακολουθεί βίντεο για το στρες

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ