Καλιφόρνια covid-19: Επιβεβαιώθηκε και 2ο κρούσμα μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Καλιφόρνια covid-19: Επιβεβαιώθηκε και 2ο κρούσμα μεταλλαγμένου κορωνοϊού. Η Καλιφόρνια ανακοίνωσε τη 2η επιβεβαιωμένη περίπτωση της χώρας για τη νέα και φαινομενικά πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού, μία ισχυρή ένδειξη ότι η μόλυνση εξαπλώνεται ευρύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κυβερνήτης Gavin Newsom ανακοίνωσε τη μόλυνση που βρέθηκε στη Νότια Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης με τον Δρ. Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών. “Δεν νομίζω ότι οι Καλιφορνέζοι πρέπει να νομίζουν ότι αυτό είναι παράξενο. Είναι αναμενόμενο”, ανέφερε ο Fauci.

Η ανακοίνωση έγινε 24 ώρες μετά την είδηση της πρώτης αναφερθείσας μετάλλαξης των ΗΠΑ, η οποία εμφανίστηκε στο Κολοράντο. Το άτομο αυτό αναγνωρίστηκε την Τετάρτη ως Εθνικός Φύλακας του Κολοράντο, ο οποίος είχε σταλεί για να βοηθήσει σε γηροκομείο που αγωνίζεται με ξέσπασμα. Αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι ενδέχεται να έχει και ένα δεύτερο μέλος της Φρουράς. Οι υποθέσεις πυροδότησαν πλήθος ερωτήσεων για το πώς μεταδόθηκε η μετάλλαξη που κυκλοφορεί στην Αγγλία στις ΗΠΑ και αν είναι πολύ αργά για να τη σταματήσουν τώρα, με κορυφαίους ειδικούς να λένε ότι πιθανότατα εξαπλώνεται ήδη σε άλλες χώρες στις ΗΠΑ. Τα δυο μέλη της Φρουράς είχαν σταλεί στις 23 Δεκεμβρίου για να εργαστούν στο γηροκομείο της Καλής Samaritan Society στη μικρή πόλη Σίμλα, σε μια κυρίως αγροτική περιοχή περίπου 90 μίλια έξω από το Ντένβερ, δήλωσε η Δρ. Rachel Herlihy, κρατική επιδημιολόγος. Ήταν μεταξύ των 6 μελών της Φρουράς που απομονώθηκαν στο σπίτι.

Η υπόθεση του Κολοράντο αφορά έναν άνδρα που δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα, ανέφεραν αξιωματούχοι. Έχει ήπια συμπτώματα και απομονώνεται στο σπίτι του κοντά στο Ντένβερ, ενώ το άτομο με την ύποπτη υπόθεση απομονώνεται σε ξενοδοχείο του Κολοράντο, ενώ περαιτέρω γενετική ανάλυση διενεργείται στο δείγμα του, ανέφεραν αξιωματούχοι.  Αρκετές πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, η Μασαχουσέτη και το Ντέλαγουερ, αναλύουν επίσης ύποπτα δείγματα ιών για την παραλλαγή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here