Κορονοϊός: Στις 60.000 τα ραντεβού στην πλατφόρμα για τις ηλικίες 35-39 για όλα τα εμβόλια


Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι των ηλικιών 35-39 οι οποίοι επιλέγουν με ποιο σκεύασμα θα εμβολιαστούν

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται τα ραντεβού για εμβολιασμό για τις ηλικίες 35-39, και συγκεκριμένα στις 60.000 από το πρωί όταν άνοιξε η πλατφόρμα και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Phizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson&Johnson.

Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ώστε να εξεταστεί η αύξηση των ηλικιακών ορίων για το εμβόλιο της AstraZeneca. Το συγκεκριμέναο εμβόλιο χορηγείται μέχρι αυτή την ώρα στους πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών

«Πρέπει τάχιστα να εμβολιαστούμε όλοι, αν είχαμε τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες με MRNA εμβόλια δεν θα το συζητούσαμε», ανέφερε από την πλευρά του μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Νευρολογίας στο ΕΚΠΑ, Γιώργος Τσιβγούλης

Ο ίδιος προέτρεψε όποιον έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση είτε με το εμβόλιο της AstraZeneca είτε με το J&J άφοβα να πάει να κάνει και τη δεύτερη δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο διότι είναι πάρα πολύ μικρή η πιθανότητα να εμφανίσει θρόμβωση μετά τη δεύτερη δόση.

Διευκρίνισε τέλος ότι αν δεν έχει εμφανίσει κάποιος ο οποίος έχει εμβολιαστεί συμπτώματα δεν χρειάζεται να κάνει εξετάσεις ούτε να πάρει κάποιο φάρμακο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ