Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για το τρίτο «όχι» Μητσοτάκη να απαντήσει στην ερώτηση Τσίπρα


«Για τρίτη συνεχή εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει τρις φορές ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τη μη εφαρμογή του νέου τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ, για φέτος.

«Για τρίτη συνεχή εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού για να απαντήσει για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συμπληρώνει, επίσης, πως «αρνείται, γιατί δεν προτίθεται να αναστείλει την εφαρμογή του έστω για φέτος, που εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά σχεδόν μισή εκπαιδευτική χρονιά, μειώνει κατά ένα τρίτο τους εισακτέους και αφήνει εκτός ΑΕΙ τουλάχιστον 25.000 μαθητές και κλείνει πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Θέλει μεγάλο θράσος ο κ. Μητσοτάκης να επικαλείται την αγωνία των μαθητών για να κρύψει το ρουσφέτι του στους ιδιοκτήτες κολεγίων. Ο ίδιος που προκαλεί την αγωνία τους, αφού τους σπρώχνει ως πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια, επιβαρύνοντας χιλιάδες οικογένειες μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε για τρίτη φορά την ερώτηση, με στόχο να πιέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων. «Θα την καταθέτουμε κάθε εβδομάδα, μέχρι να έρθει ο κ.Μητσοτάκης και να απαντήσει. Όχι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά στις χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν», είχε πει μιλώντας στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία υπόθεση στην οποία η Κουμουνδούρου αναμένεται να δώσει συνέχεια.

«Τα παιδιά της φετινής Γ’ Λυκείου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν στερηθεί, εξ αιτίας της πανδημίας, το εκπαιδευτικό περιβάλλον, τους καθηγητές τους, τους φίλους τους, τη διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο τους, την εφηβεία τους. Και καλούνται φέτος να δώσουν εξετάσεις, έτσι κι αλλιώς, σε ένα εντελώς στρεσογόνο περιβάλλον», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η εν λόγω ερώτηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ