Εξοπλιστικά: Αθώος ο Λιακουνάκος για τα ραντάρ της Ericsson

Αθώος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιαννης Σμπώκος και ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ για την υπόθεση που αφορά στην προμήθεια από το ελληνικό δημόσιο προγράμματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα αεροσκάφη βραζιλιάνικης κατασκευής, τύπου Εμπραέρ, από την σουηδική εταιρεία Ericson, γνωστό και ως σύστημα «ιπτάμενων ραντάρ».

Οι δικαστές, υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα, κρίνοντας πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για ξέπλυμα βρω Νίκου χρήματος και δωροδοκία. Ωστόσο, ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο ο Χρήστος Τούμπας, αντιπρόσωπος της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer σε αεροσκάφος της οποίας τοποθετείται το ραντάρ, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, καθώς και ο καταζητούμενος από τις Ελληνικές Αρχές Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο επιχειρηματίας είχε κατηγορηθεί ότι εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος 2 εκατομμυρίων ευρώ με αποδέκτες την τότε πολιτική ηγεσία (2000) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο επιχειρηματίας είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ με ανακοίνωσή του αμέσως μετά τη σύλληψή του το 2015, έκανε λόγο «για επιλεκτική πρακτική», υπογραμμίζοντας ότι «οι εταιρείες συμφερόντων του έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες έρευνες από τις φορολογικές αρχές, χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτό».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ