Οδηγός για το πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ελευθερία στα ταξίδια μας – Οι πληροφορίες που θα περιέχει

Την Παρασκευή το πρωί θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» του ψηφιακού πιστοποιητικού στη χώρα μας από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει αύριο στις 9:30, στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόντες στην παρουσίαση της Παρασκευής θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Με το βλέμμα στον τουρισμό

Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι επί της ουσίας ένα εργαλείο για την ενίσχυση του ανοίγματος του τουρισμού με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, όπως εξήγησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυρία Πελώνη ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει, ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου.

Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες.

Οδηγός για το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πώς θα το τυπώνουμε

Το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι ψηφιακό, θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, gov.gr, χρησιμοποιώντας ο ενδιαφερόμενος είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ του.

Επίσης το πιστοποιητικό θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία από τυχόν πλαστογράφηση, και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης

Τι θα πιστοποιεί

Το πράσινο πιστοποιητικό επί της ουσίας θα βεβαιώνει ότι:

-έχει γίνει εμβολιασμός

-ο τύπος του εμβολίου

-υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ και

-έχει ασθενήσει από κορονοϊό στο παρελθόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ