Τα βήματα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να πετύχεις επαγγελματικά


Αναρωτιέσαι τι θα κάνεις στη ζωή σου; Ψάχνεσαι γενικώς; Δεν ξέρεις πώς να κινηθείς για να δημιουργήσεις μια καριέρα ή -έστω- για να βρεις μια δουλειά της προκοπής, που θα σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, δημιουργικός και επιτυχημένος; Στους καιρούς που ζούμε, αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, το 80% των νέων που σπουδάζουν σήμερα, θεωρούν ότι η καριέρα είναι το κλειδί για μια ικανοποιητική ζωή. Παρά τον κόπο, όμως, που καταβάλλουν για να πάρουν πτυχίο, το πρόβλημα που τους καθηλώνει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δημιουργήσουν αυτήν την καριέρα.

 

Στην πραγματικότητα, ο τρόπος δεν υπάρχει. Ή -τουλάχιστον- δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί τρόποι να βοηθηθείς στην αναζήτησή σου. Οι συμβουλές που ακολουθούν είναι απλές (μπορεί να σου φανούν και απλοϊκές), αλλά είναι μια αρχή. Κι ως γνωστόν, η αρχή είναι το ήμισι του του μέλλοντος.

Μη βολεύεσαι με περιστασιακές δουλειές
Ξεκόλλα από ευκολίες, συγκυρίες και εργοδότες που σε εκμεταλλεύονται.

Οι περισσότεροι νέοι άνδρες κολλάνε σε ανούσιες εργασίες. Παίρνουν μια δουλειά επειδή τους προσφέρει άμεσα μετρητά και ενώ θα έπρεπε να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για τον επόμενο, καλύτερο εργοδότη,αφήνουν τα προσόντα τους να χαραμίζονται σε πρόχειρες και κακοπληρωμένες δουλειές.

Κάνε ό,τι περνά από το χέρι σου
Βγες μπροστά και παίξε μπάλα. Τα καλύτερα μπορεί να βρίσκονται στην επόμενη γωνία.

Κανένας νέος άνθρωπος δεν πρέπει να βλέπει τη ζωή του σαν μονόδρομο. Μη θεωρείς δεδομένο ότι αν ακολουθήσεις «το δρόμο σου» με όρεξη και σκληρή δουλειά θα πετύχεις ντε και καλά. Δες τη ζωή σαν μια μεγάλη μπάλα που κυλά σε όποια κατεύθυνση τη σπρώχνεις εσύ κάθε φορά.

Μια συγκεκριμένη επιλογή σου μπορεί να αποδειχθεί αποτυχία ή χρυσωρυχείο. Αυτό ισχύει για όλες τις επιλογές. Η «καλή» μπορεί να σου κάτσει στα 20, ή μπορεί να την κυνηγάς μέχρι τα 40 σου. Μπορεί, ακόμη, η ευκαιρία να είναι μπροστά στα μάτια σου, αλλά να μην είσαι σε θέση να τη δεις. Μπορεί να χρειαστεί να την κυνηγάς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία πραγματικά. Η ικανοποίηση προέρχεται πάντα από το κυνήγι των προκλήσεων.

Βρες ένα πρότυπο
Όχι αναγκαστικά κάποιον διάσημο, αλλά σίγουρα κάποιον που σε εμπνέει.

> Ο John Bird ήταν άστεγος. Και έγινε ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας στην Αγγλία – είναι ο ιδρυτής και εκδότης του βρετανικού περιοδικού δρόμου Big Issue.

> Ο Cristiano Ronaldo ήταν γιος καθαρίστριας. Μικρός, ήταν φτωχός, κακός μαθητής και άσχημος. Σήμερα είναι ένα πάμπλουτο παγκόσμιο είδωλο.

> Ο Mark Zuckerberg δημιούργησε από το τίποτα κάτι που σήμερα είναι τα πάντα – το Facebook.

> Τα μαθήματα ηγεσίας που μπορείς να διδαχθείς από τον Ιούλιο Καίσαρα

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Και πολύ ενθαρρυντικός για ένα νέο παιδί που δεν ξέρει τι να κάνει στη ζωή του. Η έμπνευση είναι εκεί έξω. Αναζήτησέ τη…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ