Αυτοφροντίδα : Η σπουδαιότητα της στην καλή υγεία


Ας ξεκαθαρίσουμε μια κοινή λανθασμένη αντίληψη από το ξεκίνημα: Nα είσαι καλά, σημαίνει να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, να μπορείς να βοηθήσεις και να φροντίσεις τους άλλους και να μπορείς να κάνεις όλα όσα χρειάζεται και θέλεις να πετύχεις σε μία ημέρα.

Εάν νομίζετε ότι έχετε ακούσει περισσότερα για την αυτο-φροντίδα , έχετε δίκιο.
Προφανής η ανάγκη για αυτοφροντίδα
  • Η Paula Gill Lopez, PhD, αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος ψυχολογικής και εκπαιδευτικής διαβούλευσης στο Πανεπιστήμιο Fairfield στο Fairfield του Κοννέκτικατ, λέει ότι η ανάγκη για αυτο-φροντίδα είναι προφανής. «Έχουμε μια επιδημία άγχους και κατάθλιψης που  Όλοι αισθάνονται.
  • Η αυτοεξυπηρέτηση είναι μέρος της απάντησης στο πώς μπορούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τους καθημερινούς στρες , είναι εργασιακό άγχος . Είναι το άγχος της προσπάθειας να συμβαδίζετε με τον ρυθμό της καθημερινής ζωής, ποια τεχνολογία έχει επιταχυνθεί περισσότερο από ποτέ (απλώς σκεφτείτε πόσα email εισέρχονται στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα). «Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο μοναχικοί και λιγότερο ικανοί να χαλαρώσουν και να επιβραδυνθούν, γεγονός που τους κάνει να νιώθουν πιο ανήσυχοι και συγκλονισμένοι ακόμη και από τις πιο απλές εργασίες», λέει ο Patel.
  • Στο Everyday Health, η αυτοεξυπηρέτηση λαμβάνει μέτρα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σωματικής και συναισθηματικής υγείας σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Εδώ, διερευνούμε την τάση, από πού προέρχεται ο ορισμός της αυτο-φροντίδας και τι μπορεί να κάνει για τη μακροχρόνια υγεία σας

Τι είναι η αυτοεξυπηρέτηση και γιατί είναι κρίσιμη για την ευημερία σας

  • Αρκετοί οργανισμοί και ερευνητές ακολουθούν μια προσέγγιση προσανατολισμένη στην υγεία κατά τον ορισμό της αυτο-φροντίδας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την αυτο-φροντίδα ως: «την ικανότητα των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων να προωθούν την υγεία, να προλαμβάνουν ασθένειες, να διατηρούν την υγεία και να αντιμετωπίζουν ασθένειες και αναπηρίες με ή χωρίς την υποστήριξη ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης».
  •  Είναι όλα τα βήματα που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να διαχειριστεί τους στρες στη ζωή του και να φροντίσει τη δική του υγεία και ευεξία.

Ακολουθεί βίντεο για την Αυτοφροντίδα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ