Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Εγκαταλείψτε τους S-400


Νέα προτροπή προς την Τουρκία να εγκαταλείψει τους ρωσικούς S-400 απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρά τις τουρκικές πιέσεις για έναρξη τεχνικών συζητήσεων για το θέμα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι πιέσεις αυτές επανήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των συζητήσεων που είχε στην Άγκυρα η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ Γουέντι Σέρμαν, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «το βασικό πρόβλημα δεν είναι οι συζητήσεις τεχνικού ή πολιτικού χαρακτήρα και η Άγκυρα το γνωρίζει αυτό, όπως επίσης γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να λύσει το πρόβλημα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε: «Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400. Η απόκτηση του S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξοπλιστικών εξαρτήσεων από την Ρωσία. Η αγορά του συστήματος S-400 από την Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και της Συμμαχίας και υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ. Παρέχει επίσης σημαντικά κεφάλαια στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, καθώς και στη ρωσική πρόσβαση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στον αμυντικό κλάδο».

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ