Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Τα μη εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να συνεχίζουν να φορούν μάσκες


Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβόλια COVID-19. Τα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω που δεν είναι επιλέξιμα ή δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει, τους εμβολιασμούς COVID-19 πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και με την καθοδήγηση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά από 12 ετών και η Moderna ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να υποβάλει δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές στις αρχές του επόμενου μήνα για να επεκτείνει την επιτρεπόμενη χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, μετά από δεδομένα κλινικών δοκιμών που προτείνονται για εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 100% στους εφήβους.

Οι αξιωματούχοι της υγείας αναμένουν ότι θα έχουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 για τα μικρότερα παιδιά μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου, δήλωσε πρόσφατα η διευθύντρια των CDC Δρ. Rochelle Walensky, σημειώνοντας ότι οι μελέτες αποκλιμάκωσης που αφορούν παιδιά έως 9 ετών συνεχίζονται και θα περιλαμβάνουν τα μικρότερα παιδιά.

“Τα εμβόλια COVID-19 είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση”, δήλωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του AAP, Δρ. Lee Savio Beers. “Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν έχουν ακόμη δικαίωμα συμμετοχής στο εμβόλιο, επομένως είναι έξυπνο να είστε προσεκτικοί, ειδικά όταν παίζουν με φίλους, συνοδεύουν τους γονείς τους στο μανάβικο, παρακολουθούν σχολείο ή κατασκήνωση και σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση στην οποία είναι γύρω από ομάδες ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους μπορεί να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως.”

Η ομάδα παιδιατρικής συμβουλεύει τα παιδιά να φορούν μάσκες και να ακολουθούν άλλα μέτρα μετριασμού, όπως η φυσική απόσταση μέχρι να εμβολιαστούν πλήρως, ή τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την τελική δόση για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. “Εκτός από την προστασία του παιδιού, η χρήση μάσκας προσώπου μειώνει σημαντικά την εξάπλωση σοβαρών SARS-CoV-2 και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων σε σχολεία και σε άλλες κοινότητες”, δήλωσε ο πρόεδρος του AAP.

“Η χρήση μάσκας προσώπου στο σπίτι μπορεί επίσης να είναι ζωτικής σημασίας σε νοικοκυριά που περιλαμβάνουν ιατρικά εύθραυστους, ανοσοκατεσταλμένους ή ενήλικες και παιδιά σε κίνδυνο.” Ο πρόεδρος του AAP ενθαρρύνει επίσης τη χρήση μάσκας μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών σε σχολεία, προγράμματα παιδικής φροντίδας και κατασκήνωσης έως ότου η επιλεξιμότητα εμβολίου επεκταθεί σε νεότερες ηλικιακές ομάδες και η λήψη παιδιατρικών εμβολίων είναι αρκετά σημαντική ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Walensky επανέλαβε τις συστάσεις των CDC για χρήση μάσκας μεταξύ των μικρών παιδιών την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ακρόασης της υποεπιτροπής κοινοτικών πιστώσεων σχετικά με το αίτημα προϋπολογισμού του οργανισμού.

“Υπάρχουν ακόμα μεταδόσεις που σχετίζονται με μικρά παιδιά ενώ ήταν φορείς μετάδοσης για ηλικιωμένους”, είπε.

Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ χαμηλούς κινδύνους κακών αποτελεσμάτων από την COVID-19 και ότι τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των ενηλίκων προσφέρουν έμμεση προστασία στα παιδιά.

Αρκετοί ερευνητές πίσω από μια γνωμοδότηση που δημοσιεύθηκε στην Washington Post την Τετάρτη ανέφεραν την πιθανότητα του 0,00007% ότι μια στενή επαφή θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση του ιού σε ένα παιδί.

“Εάν η επαφή είναι σε εξωτερικούς χώρους, ο κίνδυνος φαίνεται να είναι πάνω από 1.000 φορές χαμηλότερος”, έγραψαν οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένης της Δρα. Tracy Beth Høeg, επιδημιολόγου και συνεργάτη ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις.

“Τα παιδιά θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή αυτό το καλοκαίρι και την προσεχή σχολική χρονιά, χωρίς μάσκες και ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους”, έγραψαν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ