Υπόθεση Ψευτογιατρού: «Έφαγε» 200.000 χρησιμοποιώντας το κόλπο «Σώρρα»

Επικαλέστηκε γνωριμία με τον Αντώνη Σαμαρά! 

Ανάμεσα στις δεκάδες ιατρικές απάτες για τις οποίες κατηγορείται ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός», κατάφερε να αποσπάσει ποσό ύψους 200.300 ευρώ χρησιμοποιώντας το κόλπο του…Αρτέμη Σώρρα. Ο Dr Kontos στην προκειμένη περίπτωση εμφανίστηκε ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, επικηρυγμένος από τις τουρκικές αρχές και υποστήριξε ότι διαθέτει μετοχές από την περίφημη «Τράπεζα της Ανατολής»!

Συνολικά, ο «γιατρός μαϊμού» κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους και χρησιμοποιώντας δεκάδες διαφορετικά κόλπα κάθε φορά. Στην μια περίπτωση χρέωνε 19.800 ευρώ για μια ένεση με δικά του «μαντζούνια», ενώ σε άλλη χρέωσε 54.000 ευρώ σε ασθενή για τοποθέτηση μοσχεύματος που θα αποκαθιστούσε τα κινητικά του προβλήματα, για να του τοποθετήσει τελικά κυλινδρικό κλωβό αξίας 900 ευρώ!

Οι μετοχές στην «Τράπεζα της Ανατολής»

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση που προτείνει την παραπομπή του σε δίκη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων , ο… Dr Kontos «παρέστησε ψευδώς στον Ι.Π, συστηθείς σ’ αυτόν ως διακεκριμένος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και δη επικηρυγμένος από τις τουρκικές αρχές, έχοντας για τον λόγο αυτό αλλάξει καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας το πραγματικό του επώνυμο, με ανεπτυγμένη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, ότι τυγχάνει νόμιμος κομιστής και κύριος τριών μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής»».

Μάλιστα, έπεισε το θύμα του ότι η αξία των μετοχών ήταν τεράστια επειδή το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω Τράπεζας είχε καταβληθεί σε χρυσά νομίσματα, αλλά και πως η αγορά μιας τέτοιας μετοχής ήταν εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία, αφού οι εν λόγω μετοχές επρόκειτο να αναγνωριστούν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθέματος Αμερικής όπου φυλασσόταν ο χρυσός που αντιστοιχούσε σε αυτές τις μετοχές. Με ιδιαίτερη επιμονή φέρεται να εξήγησε στο θύμα του ότι η απόδοση της υπεραξίας των μετοχών αυτών θα ήταν άμεση γιατί θα ολοκληρωνόταν σύντομα η δικαστική εκκαθάριση της τραπεζικής εταιρείας και θα αποδίδονταν στους μετόχους τα αναλογούντα.

Προκειμένου δε να εκταμιεύσει γρήγορα τα χρήματα επικαλέσθηκε ως… μέσο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στο θύμα του πως «στη γρηγορότερη εκταμίευση των χρημάτων θα τον βοηθούσε ο τότε αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε γνωριμία, έτσι, δε, τον έπεισε να αγοράσει από αυτόν μία τέτοια μετοχή και δη την αριθ. 182284 μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής» εκ φράγκων χρυσών 125, μηδαμινής στην πραγματικότητα αξίας, αντί τιμήματος 200.300 ευρώ, ποσό το οποίο του κατέβαλε τμηματικά τόσο με μετρητά (ήτοι ποσό 100.000 ευρώ) όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων (ήτοι το υπόλοιπο του τιμήματος) κατά το διάστημα Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2012».

Όταν έλαβε τα χρήματα φέρεται να είπε στο θύμα του πως επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας ρευστοποίησης των τραπεζικών μετοχών και ότι σύντομα θα λάμβανε το κέρδος της επένδυσής του, ανερχόμενο στο διπλάσιο του τιμήματος που του κατέβαλε, δικαιολογώντας στη συνέχεια την καθυστέρηση της ρευστοποίησης στην πολυπλοκότητα του ζητήματος. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εισαγγελέας: «Εάν, όμως, ο Ι.Π γνώριζε την πραγματικότητα, ήτοι ότι η μετοχή που του πώλησε είχε μηδαμινή αξία, ουδέποτε θα του κατέβαλε το εν λόγω χρηματικό ποσό, το οποίο, αφαιρουμένου του ποσού των 30.000 ευρώ που του επέστρεψε, ανερχόμενο πλέον σε 170.300 ευρώ, αντιστοιχεί στο περιουσιακό όφελος που παράνομα αποκόμισε, με αντίστοιχη περιουσιακή ζημία του ανωτέρω».

Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος για την συγκεκριμένη περίπτωση είχε διατυπώσει αυτοτελή ισχυρισμό, ότι το θύμα του είχε αντιληφθεί την απάτη από το 2013 και τον απειλούσε ότι θα κινηθεί δικαστικά αν δε λάβει τα χρήματά του και κατά συνέπεια είχε παρέλθει η προθεσμία για την υποβολή μήνυσης. Όμως, η εισαγγελέας προτείνει την απόρριψη του ισχυρισμού, εξηγώντας ότι δεν προέκυψε κατά την ανάκριση ότι το θύμα είχε λάβει γνώση της απάτης από το 2013.

Οι ενέσεις αρτεμισίνης αξίας 19.800 ευρώ

Ως νευροχειρουργός ογκολόγος παρουσιάστηκε στην Γ.Μ, η οποία έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του μαστού, πείθοντας την ίδια και τους γονείς της ότι ήταν «ερευνητής σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας που μπορούσε να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί με τη μέθοδο θεραπείας που γνώριζε, την πλήρη ίαση της σοβαρής αυτής ασθένειας, συστήθηκε δε σ’ αυτούς με το ψευδές όνομα «Κόντος Νικόλαος», ενώ συνάμα υποσχέθηκε στους τελευταίους την πλήρη ίαση της ανωτέρω πάσχουσας από την ασθένειά της, αν διέκοπτε την προτεινόμενη και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ιατρικής επιστήμης, αποτελούμενη από χειρουργεία, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες κλπ και ακολουθούσε τη θεραπεία που της σύστησε».

Η προτεινόμενη από τον «ψευτογιατρό» θεραπεία βασιζόταν σε «ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, προερχόμενα από την Ελβετία, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, βρίσκονταν ένα στάδιο πριν την έγκρισή τους από τον Ε.Ο.Φ., βασισμένα σε έλαια και πρώτες ύλες από βότανα του Αγίου Όρους, επτά ενέσεις αρτεμισίνης, αξίας 19.800 ευρώ εκάστη, για τις οποίες ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αποστέλλονταν από την Ελβετία στην Ελλάδα, κατόπιν άδειας από το Βατικανό που λάμβανε ο ίδιος ειδικά, λόγω της ιδιότητάς του ως ερευνητή σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας, νερό από την Αμερική, εμπεριέχον ευγενή μέταλλα, πλατίνα και χρυσό, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, «τσιμεντώνουν» τα καρκινικά κύτταρα και εξαλείφουν την ασθένεια». Μάλιστα, κατάφερε να πείσει την ασθενή και τους γονείς της να του καταβάλουν για τις ανάγκες του «ιατρικού-θεραπευτικού» έργου του και για την αξία των σκευασμάτων της προτεινόμενης από αυτόν θεραπείας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Τέλος, σε άλλη περίπτωση ασθενούς με κινητικά προβλήματα τον έπεισε να οδηγηθεί στο χειρουργείο, λέγοντάς του πως έτσι θα περπατήσει ξανά. «Στην πραγματικότητα ουδέποτε είχε ιατρική ιδιότητα, η χειρουργική επέμβαση στην οποία τον έπεισε να υποβληθεί δεν επρόκειτο να αποκαταστήσει την υγεία του ούτε καν να βελτιώσει την κινητική του κατάσταση, στο χειρουργείο δεν επρόκειτο να τοποθετηθεί μόσχευμα κατασκευαζόμενο στην Αμερική και στη Γαλλία ούτε η αξία του ήταν 54.000 ευρώ αλλά θα τοποθετούταν κυλινδρικός κλωβός αξίας μόλις 900 ευρώ, όπως και πράγματι τοποθετήθηκε, ουδέποτε παρατήρησε στο χειρουργείο κίνηση στο κανάλι των νευρώνων των ποδιών του ασθενούς, και οι ενέσεις τις οποίες έκανε ο ίδιος στον ασθενή δεν αποτελούσαν ενέσεις με βλαστοκύτταρα ούτε είχαν οποιαδήποτε θεραπευτική αξία, αλλά εμπεριείχαν άγνωστες ουσίες χωρίς ιατρική αναγνώριση» καταλήγει η εισαγγελέας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ