Εξαδάκτυλος – Τούντας: Χαλάρωση μέτρων και τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού


Περαιτέρω χαλάρωση μέτρων πρόκειται να ακολουθήσει εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα, δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στην ΕΡΤ.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικοί αυτό φαίνεται να συμβαίνει κάπου στα μέσα Ιουνίου. «Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βελτιωθεί ταχύτερα η εικόνα που βελτιώνεται αργά. Αυτό θα είναι το συνολικό μας κέρδος», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Το πολυπόθητο τείχος ανοσίας σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Τούντα, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, φαίνεται πως θα χτιστεί από τη στιγμή που θα αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και το περαιτέρω άνοιγμα των ηλικιακών ομάδων.

«Δυστυχώς στη χώρα μας διαθέτουμε πλέον πληθώρα εμβολίων και έχουμε ένα υποδειγματικό πρόγραμμα εμβολιασμών, όμως έχουμε ακόμη χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων σε κάθε ηλικιακή ομάδα σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο ειδικός. Το τείχος ανοσίας μπορεί να φανεί περί τα τέλη του καλοκαιριού, παρόλα αυτά πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας έξαρσης κρουσμάτων, όπως συνέβη το προηγούμενο καλοκαίρι.

Οι ειδικοί αναφέρθηκαν και στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας πως αυτές οι παρενέργειες είναι σπανιότατες και δεν θα έπρεπε να επηρεάσουν αρνητικά τους πολίτες.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ