Έρευνα Κορωνοϊός: Θα παραμένουν κλειστά τα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ και για πόσο περισσότερο;

Έρευνα Κορωνοϊός: Οι άνθρωποι που ζουν και στις δύο πλευρές του Καναδά – στα σύνορα των ΗΠΑ, τα μεγαλύτερα διεθνή σύνορα του κόσμου, θα πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι τουλάχιστον τις 21 Ιουνίου για να ανοίξουν ξανά. Έχουν κλείσει για όλους εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, η ημερομηνία της 21ης ​​Ιουνίου θα μπορούσε να είναι ασταθής, ανάλογα με διάφορα ζητήματα, κυρίως σε σχέση με το ποσοστό του πληθυσμού και στις δύο πλευρές των συνόρων που έχει εμβολιαστεί πλήρως και, δεύτερον, και με το εάν πραγματοποιηθεί άλλη αύξηση του ιού.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Justin Trudeau είπε ότι θέλει τα σύνορα να παραμείνουν κλειστά έως ότου τουλάχιστον το 75% των Καναδών εμβολιαστούν πλήρως. Λιγότερο από το 40% έχει σήμερα την πρώτη του δόση. Στις Η.Π.Α. υπήρξαν κλήσεις από διασυνοριακές γραμμές για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστή των ΗΠΑ Susan Collins, R-Maine, λέγοντας ότι το κλείσιμο συνεχίζει να βλάπτει τις γειτονικές κοινότητες.

Σε μια δήλωση, η Collins πρότεινε ότι τα σύνορα θα μπορούσαν να ανοίξουν σε περιορισμένη χωρητικότητα με σχετικά χαμηλό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. «Άτομα που έχουν δοκιμαστεί πρόσφατα ή εμβολιαστεί ενέχουν χαμηλό κίνδυνο και θα πρέπει να μπορούν να επισκέπτονται μέλη της οικογένειας και να ψωνίζουν σε μικρές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα σύνορα», είπε.

Η νέα έρευνα εντοπίζει ότι οι Καναδοί χωρίζονται στο άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ

Το CTV News Canada αναφέρει ότι μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Angus Reid διαπίστωσε ότι οι Καναδοί μοιράστηκαν σχεδόν ομοιόμορφα τέσσερις τρόπους όταν το 2021 τα σύνορα των ΗΠΑ θα πρέπει να ανοίξουν εκ νέου για μη απαραίτητα ταξίδια. Σύμφωνα με την έρευνα, το 23% δηλώνει ότι τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν ξανά αμέσως, ενώ το 29% δηλώνουν ότι τόσο οι Καναδοί όσο και οι Αμερικανοί πρέπει να περιμένουν μέχρι αργότερα αυτό το καλοκαίρι για να ανοίξουν τα σύνορα.

Προχωρώντας περαιτέρω, το 27% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο και το 21% είπε ότι τα σύνορα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά για μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι τουλάχιστον το 2022. Πραγματικά, κοιτάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας αντιλαμβανόμαστε ότι οι περισσότεροι Καναδοί λένε ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να σκεφτεί κανείς να ανοίξει ξανά τα σύνορα.

«Αυτοί οι αριθμοί λένε ότι είμαστε ακόμα σε μια αρκετά κλειδωμένη νοοτροπία, ακόμη και όταν αρχίζουμε να έχουμε συνομιλίες για τη μετάβαση από αυτή σε κανονικότητα», δήλωσε ο Shachi Kurl, πρόεδρος του Ινστιτούτου Angus Reid.i Η διαδικτυακή έρευνα δημοσκόπησε 1.601 Καναδούς μεταξύ 14-17 Μαΐου 2021 και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή μείον 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, 19 φορές από τις 20. Η κατώτατη γραμμή;

Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε πώς φαίνονται τα πράγματα στις 21 Ιουνίου προτού ληφθεί απόφαση και από τις δύο κυβερνήσεις σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ