Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την άφιξη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα λάβει η Αστυνομία στις περιοχές όπου θα δώσει το «παρών» σε Αθήνα και Θράκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Οι «ειδικές υπηρεσίες» έχουν ενεργοποιήσει στο έπακρο το πληροφοριακό τους δίκτυο με στόχο να απλώσουν δίχτυ ασφαλείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν «απρόοπτα». Η Αστυνομία θα «αποστειρώνει» τα σημεία όπου θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με στόχο ακόμα και εάν κάποιοι επιχειρήσουν οποιαδήποτε ακτιβιστική ενέργεια να μη μπορέσουν τελικά να καταφέρουν το σκοπό τους.

Στη Θράκη οι αστυνομικές υπηρεσίες θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, θέτοντας σε κλοιό σημεία «τουρκικού ενδιαφέροντος», όπως για παράδειγμα το τουρκικό προξενείο. Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών θα συνοδεύεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Τσαβούσογλου θα φτάσει το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και πιθανότατα ο πρώτος προορισμός του θα είναι το προξενείο στην Κομοτηνή. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις του σε διάφορα σημεία (ενδεχομένως και σε μειονοτικό σχολείο).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πετάξει από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στην Αθήνα για τις επίσημες συναντήσεις του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Αθήνα η προσοχή των Αρχών επικεντρώνεται στο κέντρο και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, όπου θα κινηθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο που προβλέπεται κατά τη διάρκεια παρουσίας στην Αθήνα ξένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Στο Σύνταγμα θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ θα απλωθεί και ηλεκτρονικό δίκτυ ασφαλείας για την αντιμετώπιση εν δυνάμει απειλών από αέρος.

Παράλληλα, ενισχυμένα θα είναι τα επόμενα 24ωρα τα μέτρα ασφαλείας σε τουρκικούς στόχους στην Αθήνα (τουρκική πρεσβεία κλπ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ