Προκλητικότητα Τσαβούσογλου: Άφησαν έξω Έλληνες δημοσιογράφους- «Χαιρετίσματα» από Ερντογάν


Αρνητική εντύπωση προκαλεί περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ.

Όπως μετέδωσε το Xronos.gr, τον Τούρκο ΥΠΕΞ συνοδεύει αποστολή δημοσιογράφων από την Τουρκία, στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ενώ την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι από ελληνικά ΜΜΕ έμειναν εκτός.

Σύμφωνα με το Xronos.gr στο σχολείο υπήρχε κι αντιπροσωπεία μαθητών, που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι είναι Κυριακή και το σχολείο είναι κανονικά κλειστό. Μετά την επίσκεψή του στο σχολείο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μία σύντομη περιήγηση περιμετρικά του, όπου και συνομίλησε με λίγους κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο Τσαβούσογλου τούς μετέφερε χαιρετίσματα από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ – που έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος από τους Πομάκους της Θράκης, και δεν πρόκειται να επισκεφτεί τα Πομακοχώρια- συνέχισε τις αναφορές του σε «τουρκική μειονότητα», καθώς, ως προς τη συνάντησή του με τους ψευτομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, είπε ότι «η δουλειά τους συμβάλλει πολύ στη διατήρηση και την ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της τουρκικής μειονότητας».

Νωρίτερα είχε κάνει και άλλη αντίστοιχη αναφορά, κατά την άφιξή του στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός, εν όψει των επίσημων συναντήσεων στην Αθήνα, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θράκη, στην οποία έχει δώσει ιδιωτικό χαρακτήρα.

Το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα λάβει χώρα δείπνο υποδοχής του από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ