19 Απριλίου 2024

Εγκυμοσύνη : Πως διαμορφώνεται η σεξουαλική ζωή αυτή την περίοδο


Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η εμπειρία κάθε γυναίκας με την εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Αλλά υπάρχουν μερικές κοινές τάσεις του σώματος. Η σεξουαλική σας επιθυμία, η διάθεση, το βάρος, οι διατροφικές συνήθειες και οι συνήθειες ύπνου είναι πιθανό να αλλάξουν. Στην περίπτωσή σας, ελπίζουμε ότι όλα θα είναι προς το καλύτερο.

Μετά την πρώιμη εγκυμοσύνη ναυτία , έμετο και κόπωση, μερικές γυναίκες θεωρούν ότι το δεύτερο τρίμηνο είναι πολύ πιο εύκολο σε αυτές. Τα επίπεδα ενέργειας θα αποκατασταθούν, η όρεξή σας μπορεί να επανέλθει και η λίμπιντο σας είναι πιθανό να αυξηθεί.

 Οι ορμόνες σας θα είναι άνω-κάτω
  • Κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης σας αυξάνονται. Τα συμπτώματα στην αρχή της εγκυμοσύνης που μπορεί να μειώσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία περιλαμβάνουν:
  • ορμονικές αλλαγές
  • εξάντληση
  • αναγούλα
  • ευαισθησία στο στήθος
  • Περίπου την εβδομάδα 10, αυτά τα αυξημένα επίπεδα ορμονών θα μειωθούν. Σε αυτό το σημείο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε λιγότερη κόπωση και ναυτία.
  • Με την απώλεια αυτών των δύο συμπτωμάτων λιγότερο από το διασκεδαστικό πρώτο τρίμηνο μπορεί να προκύψει αύξηση της σεξουαλικής σας ορμής. Θα αρχίσετε να μπαίνετε σε ρυθμό και να νιώθετε περισσότερο σαν τον ενεργητικό εαυτό σας.

Αργότερα στο τρίτο τρίμηνο, η αύξηση βάρους, ο πόνος στην πλάτη και άλλα συμπτώματα μπορεί να μειώσουν και πάλι τη σεξουαλική σας ορμή.

Θυμηθείτε, το σώμα κάθε γυναίκας χειρίζεται την εγκυμοσύνη με διαφορετικό τρόπο. Περιμένετε ότι το σώμα σας θα υποστεί άνευ προηγουμένου αλλαγές καθώς προετοιμάζεται για το μωρό. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν αυξημένη σεξουαλική όρεξη, ενώ άλλες μπορεί να απενεργοποιηθούν από την αύξηση βάρους και την κόπωση του σώματός τους. Ακόμα άλλοι δεν θα βιώσουν καμία αλλαγή στη λίμπιντο τους, σε σύγκριση με πριν από την εγκυμοσύνη.

  • Με την εγκυμοσύνη έρχεται μια αύξηση της ροής του αίματος, ειδικά στα σεξουαλικά όργανα, το στήθος και τον αιδοίο.
  • Με αυτήν την αυξημένη ροή αίματος γίνεται ευκολότερη διέγερση και αυξημένη ευαισθησία. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Επίσης, συχνά οδηγεί σε μια πιο ευχάριστη σεξουαλική εμπειρία με τον σύντροφό σας.

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ στην εγκυμοσύνη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ