Ινδία Πανδημία: Το κύμα κορωνοϊού έχει ωθήσει εκατομμύρια ινδικές οικογένειες σε φτώχεια και πείνα

Ινδία Πανδημία: Ένα καταστροφικό κύμα κορωνοϊού έχει ωθήσει εκατομμύρια ινδικές οικογένειες σε φτώχεια και πείνα – ζουν με τον φόβο ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να ταΐσουν τα επτά τους παιδιά, καθώς εκατομμύρια ινδικές οικογένειες εξαναγκάζονται στη φτώχεια από ένα καταστροφικό νέο κύμα κορωνοϊού. Η 40χρονη, ο σύζυγός της Abdul Jaleel, 65 ετών, και τα παιδιά επιβιώνουν ήδη με ένα μόνο γεύμα την ημέρα. «Όταν είμαστε πεινασμένοι και διψασμένοι, νιώθω πολύ αβοήθητος και ανησυχώ, «Πώς θα επιβιώσω έτσι;» είπε η Jaleel στο AFP καθώς έφτιαξε ψωμί – flatbread – για το μοναχικό γεύμα στο μικροσκοπικό διαμέρισμα του New Delhi.

«Τα καταφέρνουμε με ό, τι μπορεί να κερδίσει ο σύζυγός μου. Αν δεν είναι αρκετό, μένω πεινασμένη για να ταΐσω τα παιδιά μου. ”

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει 160.000 σε οκτώ εβδομάδες, συγκλόνισε νοσοκομεία και έκλεισε πολλές επιχειρήσεις στην Ινδία.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μια άλλη κρίση, με τα αυξανόμενα επίπεδα πείνας μεταξύ των φτωχών Ινδών να ξεδιπλώνονται ήδη από το πρώτο κλείδωμα πέρυσι.

“Είναι μια διπλή κρίση που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί στη χώρα – υπάρχει η κρίση της υγείας και υπάρχει επίσης μια οικονομική κρίση εισοδήματος”, δήλωσε ο Anjali Bhardwaj από την Εκστρατεία Δικαιώματος στα Τρόφιμα στο AFP. «Είχαμε μια τεράστια κρίση υγείας που ξεδιπλώνεται… και πολλοί έπρεπε να ξοδέψουν τις ζωές τους για να προσπαθήσουν να παρέχουν ιατρική βοήθεια στις οικογένειές τους». Περίπου 230 εκατομμύρια Ινδοί έπεσαν στη φτώχεια – που ορίστηκε ότι ζούσαν με λιγότερες από 375 ρουπίες (5 $) την ημέρα – τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Azim Premji του Μπανγκαλόρ. – «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» – Περισσότερες από 7,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Κέντρο Παρακολούθησης της Ινδικής Οικονομίας.

Αυτό σημαίνει περισσότερο πόνο σε μια χώρα όπου το 90% του εργατικού δυναμικού βρίσκεται στον άτυπο τομέα χωρίς δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και όπου εκατομμύρια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για επείγουσες κυβερνητικές μερίδες. «Πολλοί άνθρωποι έπεσαν στη φτώχεια πέρυσι, πήγαν στο χρέος και… έπρεπε να μειώσουν την κατανάλωση τροφίμων», δήλωσε στο AFP ο αναπληρωτής καθηγητής Amit Basole, ένας από τους συγγραφείς της πανεπιστημιακής μελέτης. «Έτσι, το δεύτερο κύμα έρχεται στην κορυφή μιας πολύ επισφαλούς, αγχωμένης κατάστασης».

Ο Abdul Jaleel στράφηκε σε ένα δίτροχο για να ταΐσει την οικογένειά του μετά την αποξήρανση του κατασκευαστικού του έργου κατά τη διάρκεια ενός νέου Lockdown του Δελχί.

Πριν τον κορωνοϊό το εισόδημά του ήταν έως και 500 ρουπίες (7 $) την ημέρα, ενώ τώρα είναι μόλις 100 ρουπίες. «Και μερικές μέρες, δεν κάνω τίποτα», είπε.

«Ως γονείς, θα πρέπει να καλύψουμε με κάποιο τρόπο τις ανάγκες, είτε ικετεύουμε, δανείζόμαστε ή κλέβουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. ” – «Ανίσχυρος και πεινασμένος» –

Στο κλείσιμο του περασμένου έτους, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στην Ινδία. Μετά την άρση των περιορισμών, περίπου το 15% απέτυχε να βρει απασχόληση μέχρι το τέλος του 2020 – συμπεριλαμβανομένου του 47% των γυναικών εργαζομένων, σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Azim Premji.

Πολλοί που επέστρεψαν στην εργασία έπρεπε να πληρώνονται με χαμηλότερες αμοιβές, και να γίνουν πιο ευάλωτοι όταν χτύπησε το δεύτερο κύμα.

Εν τω μεταξύ, εκτιμάται ότι 100 εκατομμύρια Ινδοί, συμπεριλαμβανομένων των Jaleels, δεν έχουν κάρτες σιτηρεσίου για να τους δώσουν πρόσβαση σε κυβερνητική επισιτιστική βοήθεια, δήλωσε ο Bhardwaj.

Ο Οργανισμός «Δικαίωμα για Τροφή» έχει εκστρατείες για την παροχή επείγουσας προμήθειας τροφίμων στους άπορους, ακόμη και αν δεν έχουν δελτία.

Με τα χρόνια της μείωσης της φτώχειας της πανδημίας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πολλοί θα μπορούσαν να παραμείνουν παγιδευμένοι σε έναν φαύλο κύκλο δυσκολιών ακόμα και μετά την άρση των lockdown.

«Ο φόβος είναι ότι… εγκλωβιζόμαστε σε μια μακροχρόνια καταθλιπτική οικονομία όπου υπάρχει χαμηλή συνολική ζήτηση επειδή οι θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των ανθρώπων δεν επιστρέφουν.

Και επειδή δεν επιστρέφουν,… διαιωνίζεται ο δικός της κύκλος », είπε ο Basole.

Ο Bhupinder Singh, ένας μικροχρηματοδότης που έχει διανείμει τρόφιμα στους άπορους κατά τη διάρκεια των δύο lockdown , έχει δει την απελπισία να αυξάνεται μεταξύ εκατοντάδων ανέργων που κοιμούνται δίπλα σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο του Δελχί.

Όταν φτάνει με πακέτα τροφίμων, μια κραυγή ενθουσιασμού ανεβαίνει και οι άνδρες τρέχουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και σχηματίζουν μια μεγάλη ουρά.

«Οι άνθρωποι έχουν κολλήσει εδώ από αδυναμία», είπε ο Σανίλ Θάκουρ, 50 ετών, ο οποίος έχασε τη δουλειά του ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια του lockdown. “Αν έρθουν με φαγητό, θα φάμε … Αν δεν έρθουν, θα μείνουμε πεινασμένοι.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ