Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες – Πότε και πού θα χτυπήσουν βροχές και καταιγίδες


Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και κεντρικά, και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα, μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί άνεμοι, θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ειδικόετερα σύμφωνα με το meteo, για τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, Βόρεια Εύβοια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και σε Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στα βορειοανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς), 18 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα βόρεια τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 31 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν κυρίως στα γύρω ορεινά και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και η μέγιστη στη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς να είναι έντονα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στις βόρειες Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5, γρήγορα στα νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι στις Κυκλάδες το βράδυ σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα στα βορειότερα τμήματα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα δυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός την Τρίτη 1η Ιουνίου

Στην ανατολική και βόρεια χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές με σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ