Νέος Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος


Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος του υπέβαλε την παραίτησή του. Στη συνάντηση παρέστη ο κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα νέος Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Ο κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης (Δημόσια Οικονομική) του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στο πεδίο του Δομοστατικού Σχεδιασμού των Κατασκευών και στο πεδίο της Διαχείρισης Έργων (Project Management) καθώς και υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης».

Έχει εργαστεί ως Πολιτικός Μηχανικός σε σημαντικές μελετητικές τεχνικές εταιρίες όπου εκπόνησε στατικές μελέτες κτιρίων, μεγάλων ξενοδοχειακών και βιομηχανικών μονάδων, δημοσίων έργων, γεφυρών και κατασκευών με σύνθετες απαιτήσεις. Έχει επίσης διατελέσει ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν της αποφοίτησής του από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και τις διαδικασίες ανάθεσης σημαντικού πλήθους και υψηλού οικονομικού αντικειμένου δημοσίων συμβάσεων.

Από τον Οκτώβριο του 2019 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Από τη θέση αυτή, ο κ. Αναγνωστόπουλος συμμετείχε σε πλήθος ομάδων εργασίας σχετικά με τις αρμοδιότητες της οικείας Γενικής Γραμματείας αλλά και ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη διαμόρφωση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τις Δημόσιες Συμβάσεις που θεσπίστηκε με την ψήφιση του ν. 4782/2021.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ